Totuși, edilul din Mioveni arată că nu se opune deciziei autorităților, însă are nevoie de documente scrise care să arate cui va reveni responsabilitatea în cazul în care se va înregistra un număr mare de morți la Spital. Aceasta, spune Georgescu, în condițiile în care unitatea nu este concepută pentru gestionarea unor situații ca epidemia de Coronavirus.
„Din proiectare și execuție spitalul nu este construit pentru așa ceva. Nu avem aparatură specifică, avem doar cinci ventilatoare. Nu avem medici de specialitate, nici măcar un singur infecționist. Nu avem echipamente de protecție și nici banii pentru a gestiona asemenea situații. Decizia a fost luată fără să consulte pe nimeni de către autoritățile județene. Unul dintre vicepreședinții Consiliului Județean este și medic. Noi nu ne împotrivim deciziei, nu este spitalul meu este al comunității, le dau și cheile, dar nici nu putem risca să se transforme, Doamne Ferește, într-un cimitir de COVID 19 și să cadă responsabilutatea pe noi, pentru că certificatul de deces va fi înregistrat pe acest spital”, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, primarul Ion Georgescu.
Edilul a identificat deja și o soluție altrenativă la intențiile autorităților județene. El spune că a investit deja în vechiul spital, pentru a îl dota cu 55de rampe de oxigen și aer medical. ” Cred că la sfârșitul sătpămânii va fi gata”, ne-a declarat Georgescu. El precizează că a trimis deja, în scris, autorităților județene, propunerea privind transformarea spitalului vechi în spital suport, însă nu a primit niciun răspuns.
Primarul spune cu amărăciune că trei medici deja au plecat, unul dintre ei fiind anestezistul care suferea și de o boală ce nu îi putea permite să se expună și că încă aproximativ 100 de medici, din 220, și-au exprimat temerile și intenția de a pleca. Cu acești 100 discută managerul spitalului, care le-a și respins demisiile.
Spitalul din Mioveni este cel mai nou și mai modern spital din sistemul public.
Spitalul, ce are 6 etaje și 250 de paturi, are inclusiv un compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli. De asemenea unitatea este dotată deja cu tehnică medicală modernă, printre care, departament de decontaminare, RMN, computer tomograf, angiograf, secție de primiri-urgență, laboratoare.
Unitatea, care a fost proiectată pentru un număr total de 600 de paturi, a costat 68 de milioane de euro, bani care vor veni din bugetul local și dintr-un credit. Potrivit primarului Ion Georgescu, circa 35 de milioane de euro au fost asigurați din trei bugete anuale ale orașului care găzduiește fabrica Dacia.