„În această perioadă sunt între 20 şi 30 de decolări în fiecare zi. Sunt şi curse regulate, deşi sunt foarte puţine, în general către nordul Europei, dar şi către Qatar sau, de ce nu, către Grecia, către Atena. Mai sunt, de asemenea, curse de repatriere şi curse charter care duc lucrători către vestul Europei. Acestea sunt destul de puţine, una, două pe zi. Şi, bineînţeles, o bună parte din trafic este legat de cursele cargo, atât cele obişnuite, care fac coletărie, mă refer la firmele de profil, cât şi transporturi de echipamente şi materiale medicale care vin cu avioane uşor exotice pentru aeroportul Henri Coandă, pentru că vedem atât avioane de mari dimensiuni, de producţie sovietică, din anii ’80 şi spre ’90, cât şi avioane mari, de tip Boieng 777, sau Boeing 787, avioane mai recente, toate acestea aducând mari cantităţi de materiale medicale”, a precizat Iordache.
Pe de altă parte, el a subliniat că lucrările de infrastructură la aeroport se derulează în continuare şi vizează atât reparaţia platformelor de îmbarcare/debarcare a aeronavelor, cât şi reparaţia sau modernizarea căilor de rurale.
„De asemenea, lucrările sunt în continuare în derulare. Mă refer la lucrările de infrastructură, pentru că se lucrează atât la reparaţia platformelor de îmbarcare/debarcare a aeronavelor, cât şi la reparaţia sau modernizarea căilor de rulare, atât racordul între calea de rulare Golf şi pista 1, cât şi întreaga cale de rulare Delta, care este poate cea mai importantă cale de rulare a aeroportului, preluând o foarte mare parte a traficului de pe pista 1. Această cale de rulare în momentul de faţă este într-un proces de modernizare destul de avansat. Totodată, se lucrează la extinderea platformei de îmbarcare/debarcare către nord şi, bineînţeles, se lucrează la interior, la reparaţii. În cea mai mare parte sunt toate acele lucrări urmărite şi coordonate de către colegii mei din direcţiile de profil”, a explicat purtătorul de cuvânt al CNAB.
În ceea ce priveşte activitatea personalului aeroportului, Valentin Iordache a menţionat că aproximativ o treime lucrează şi de acasă, cu schimbul, dar cea mai mare parte trebuie să vină în continuare la lucru, deoarece aeroportul trebuie menţinut deschis, fiind obiectiv strategic şi având şi acest trafic, „care este foarte important, chiar dacă nu numeric”, cât prin faptul că aduce materiale şi echipamente medicale.