Guvernul francez promite că nu va mări taxele, chiar dacă recesiunea va fi mai grea decât se aștepta

Franţa nu va majora taxele, chiar dacă economia se confruntă cu o recesiune mai severă decât se estima, ca urmare a crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a anunţat luni ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, transmit Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.
Economica.net - mar, 02 iun. 2020, 15:53
Guvernul francez promite că nu va mări taxele, chiar dacă recesiunea va fi mai grea decât se aștepta

Franţa, a doua economie a zonei euro, ar urma să se contracteze anul acesta cu 11%, faţă de un declin de 8% previzionat în aprilie şi faţă de o scădere de 9% prognozată de analişti.

„În prezent, avem unul din cele mai ridicate sisteme de impozitare din rândul economiilor dezvoltate, deci este logic să nu sporim presiunile asupra francezilor. Da, datoria trebuie achitată, dar nu prin majorarea taxelor – ci prin stimularea creşterii economice”, a declarat Le Maire, la postul francez de radio RTL.

Acesta mizează pe planurile de susţinere a diferitelor sectoare afectate de criză (turism, auto, aeronautică etc.) şi pe planul de relansare care urmează să fie anunţat în septembrie.

„Luăm toate măsurile în toate sectoarele”, a dat asigurări Bruno Le Maire, citând şi viitorul plan pentru start-up-urile din tehnologie „pentru ca acestea să nu fie preluate unul după altul de giganţii din sectorul digital”.

Ministrul de Finanţe a afirmat: „Am fost loviţi puternic de virus, am luat măsuri eficiente pentru a proteja sănătatea francezilor, dar economia, practic, s-a oprit timp de trei luni”.

Marţi, s-au redeschis aproximativ 300.000 de cafenele, baruri şi restaurante, iar Le Maire a declarat că acestea vor beneficia în continuare de facilităţile incluse în fondul guvernamental de solidaritate, până la finele anului.

„Trebuie să continuăm transformarea economiei franceze. Este sigur că nu prin schimbarea direcţiei vom avea rezultate bune”, a explicat ministrul de Finanţe.

Franţa este una dintre ţările europene cel mai afectate de pandemie, înregistrând până acum 189.348 de cazuri şi 28.836 de decese.

Te-ar mai putea interesa și
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel mondial – Reuters
Gigantul Bosch, cu peste 10.000 de angajaţi în România, anunță concedierea a mai bine de 5.000 de angajaţi la nivel ...
Gigantul german din domeniul ingineriei Robert Bosch a anunţat că intenţionează să concedieze până la 5.500 de angajaţi, un nou indiciu al dificultăţilor din industria auto germană,......
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ţărilor dezvoltate în combaterea schimbărilor climatice
COP29 – Premieră după negocieri. Preşedinţia din Azerbaidjan propune 250 de miliarde de dolari pentru contribuţia ...
Preşedinţia azeră a COP29 a propus stabilirea contribuţiei ţărilor dezvoltate la finanţarea combaterii schimbărilor ...
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Predoiu, despre Schengen: Era important să avem un acord. Ne-am atins acest obiectiv, toate ţările, nu numai România
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, la Budapesta, că era important ca vineri să se ajungă ...
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR vrea să-şi vândă participaţiile deţinute la firmele Bursagaz şi Kayserigaz din Turcia
SOCAR, firma energetică de stat din Azerbaidjan, este în negocieri cu potenţiali cumpărători pentru vânzarea participaţiilor ...