(P) Cum alegi cea mai bună ofertă pentru gaze naturale de la 1 iulie

Până la 1 iulie 2020, când intră în vigoare liberalizarea prețului gazelor naturale, trebuie să alegem din multitudinea de oferte propuse de furnizori. Este bine pentru noi să ne facem timp pentru a compara ofertele, astfel încât să înțelegem avantajele acestora.
Economica.net - vin, 12 iun. 2020, 11:30
(P) Cum alegi cea mai bună ofertă pentru gaze naturale de la 1 iulie

Pe piața românească sunt mai mulți furnizori de gaze naturale, iar serviciile și prețurile diferă, în funcție de ofertele fiecăruia. În contextul liberalizării pieței gazelor naturale de la 1 iulie, Electrica Furnizare, furnizor integrat, modern și eficient de energie, gaze și servicii complementare specifice celor două industrii, a pregătit o serie de oferte avantajoase de furnizare de gaze naturale, disponibile pentru clienții din toate zonele țării, casnici sau business.

În prezent, prețul final reglementat al gazelor naturale pentru populație este între 125 și 136 lei/MWh, cu tot cu tarife de înmagazinare, transport și distribuție, în funcție de furnizor. Două dintre ofertele lansate recent de Electrica Furnizare, destinate clienților casnici, sunt bazate exclusiv pe furnizarea de gaze naturale: Gaz Stabil și Gaz Mobil. O altă oferta avantajoasă este pachetul de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale „Împreună”, destinat atât clienților casnici, cât și clienților business. Cele trei oferte sunt active și au ca termen de valabilitate data de 30 iunie 2020, prețul rămânând același pentru o perioadă de 12 luni.

Oferta „Gaz Stabil”

Cei care aleg oferta „Gaz Stabil” trebuie să știe că prețul contractual al gazelor naturale (PC) la care se va adăuga acciza și TVA, este prețul aplicat cantităților de gaze naturale livrate la locul/locurile de consum și se determină conform formulei: PC = PG + TT + TD. În acest tip de contract, preţul de furnizare al gazelor naturale (PG) este 0,08395 lei/kWh, iar tariful reglementat de transport (TT) este 0,00960 lei/kWh. TT reprezintă tariful serviciilor de transport, stabilit pe baza tarifelor reglementate de rezervare de capacitate TC și volumetric TV.

Tariful reglementat de distribuţie (TD) reprezintă tariful reglementat de distribuție aferent categoriei de consum și operatorului de distribuție, în vigoare la data furnizării și facturării. Facturarea și plata gazelor se va face astfel: se calculează contravaloarea integrală a gazelor naturale livrate, serviciile de distribuție și transport, taxele și accizele calculate conform legislației în vigoare. Conform contractului semnat cu Electrica Furnizare, factura va fi transmisă în format electronic.

Oferta „Gaz Mobil”

În cazul ofertei „Gaz Mobil”, pentru consumatorii casnici, de asemenea, calculul facturii se face pe baza prețului contractual al gazelor naturale (PC) la care se va adăuga acciza și TVA, rezultând prețul aplicat cantităților de gaze naturale livrate la locul sau locurile de consum. Se determină conform formulei: PC = PG + TT + TD. Produsul „Gaz Mobil” vine însoțit de un abonament cu o valoare fixă lei/zi/loc de consum. Preţul de furnizare al gazelor naturale (PG) este 0,07804 lei/kWh, iar pentru abonament este 0,22000 lei/zi/loc de consum. Tariful reglementat de transport (TT) este 0,00960 lei/kWh. La fel ca în cazul ofertei „Gaz Stabil”, se calculează TT – care reprezintă tariful serviciilor de transport, stabilit pe baza tarifelor reglementate de rezervare de capacitate TC și volumetric TV – și Tariful reglementat de distribuţie (TD).

Produsele Gaz Stabil sau Mobil nu sunt condiționate și de semnarea unui contract pentru furnizarea energiei electrice. Produsul „Împreună” se adresează clienților casnici care doresc furnizarea la pachet a energiei electrice și a gazelor naturale, prin încheierea pentru același loc de consum a unui contract de energie electrică și de gaze naturale. Avantajele unui astfel de produs dual sunt multiple: reducerea costurilor cu energia electrică și gazele naturale, un singur contract și transmiterea simultană a facturilor, stabilitatea și siguranța oferite de același furnizor de încredere pentru cele două servicii și, nu în ultimul rând, prețurile fixe.

Pachetul „Împreună”

Pachetul „Împreună”, destinat atât clienților casnici, cât și celor business, reprezintă furnizarea la pachet a energiei electrice și a gazelor naturale. Tarifele sunt calculate avantajos pentru clienții care au optat pentru un contract de tip: „Contract de furnizare a energiei electrice la clienții eligibili casnici cu preț fix”.

Cei care doresc să aleagă Pachetul „Împreună” mai trebuie să știe că prețul de furnizare pentru energia electrică este de 0,29282 lei/kWh și 0,24 lei/zi/loc de consum la abonament, respectiv, pentru gaze naturale, preţul de furnizare al gazelor naturale (PG) este 0,08234 lei/kWh și 0,16 lei/zi/loc de consum la abonament. La prețul de furnizare a energiei electrice se adaugă tarifele reglementate de transport și de distribuție a energiei electrice corespunzătoare operatorului de distribuție și nivelului de tensiune; contravaloarea certificatelor verzi și contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență; TVA și accize. De asemenea, la prețul de furnizare a gazelor naturale se adaugă tarifele reglementate de transport (TT) in valoare de 0,0096 lei/kWh și de distribuție a gazelor naturale corespunzătoare operatorului de distribuție și categoriei de consum; TVA și accize.

Cele trei oferte sunt active și au ca termen de valabilitate data de 30 iunie 2020, astfel încât cei care doresc să se bucure de aceste beneficii ar trebui să se grăbească. Ofertele sunt valabile pe întreg teritoriul României, exceptând zonele în care situația tehnică nu permite furnizarea de către Electrica Furnizare a gazelor naturale la clientul final.

Avantaje multiple

Unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze naturale din România este compania Electrica Furnizare, cunoscută în mod tradițional pentru energie electrică, dar prezentă pe piața gazelor naturale din iulie 2017, parte a Grupului Electrica, companie cu capital majoritar privat, listată cu success la Bursa de Valori București și London Stock Exchange în anul 2014. De altfel, aceasta reprezintă încă cea mai mare listare de pe piaţa de capital din România, care a confirmat încrederea investitorilor în rentabilitatea Grupului și care a dus, implicit, la consolidarea reputației Electrica Furnizare. Astfel se explică încrederea clienților în acest furnizor: în acest moment sunt peste 3,5 milioane de clienți Electrica Furnizare în România, care se bucură de calitatea serviciilor oferite de companie și de avantajele conferite de raportul calitate/preț.

Foarte important este faptul că prețurile incluse în cele 3 oferte sunt fixe. Avantajele parteneriatului cu Electrica Furnizare sunt multiple. În primul rând, preț competitiv și condiții de plată avantajoase. De asemenea, un mare avantaj este garanția unui preț fix. Clienții se bucură de confortul facturilor electronice și de posibilitatea de a face plăți electronice, prin contul MyElectrica.
Clienții beneficiază permanent de asistență, printr-un call center cu număr unic.

Un alt avantaj este posibilitatea de transmitere a indexului autocitit, prin intermediul unui număr de telefon gratuit, iar accesul la MyElectrica face posibilă interacțiunea în mediul online, astfel încât fiecare client își poate gestiona relația cu furnizorul, cu minimum de resurse financiare și de timp. Nu în ultimul rând, Electrica Furnizare este un partener puternic, stabil, cu preocupare constantă față de investiții considerabile în soluții de viitor, ceea ce oferă garanția menținerii, pe termen lung, a raportului calitate/preț.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul de muncă vor face obiectul unor exigenţe stricte în ceea ce priveşte......
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...