„Cu aproximativ 18 luni în urmă ni s-a oferit o licență de bani electronici în Lituania. Este aceeași licență pe care o avem și în Regatul Unit. Am luat această măsură din dorința de a ne asigura că clienții noștri europeni nu vor fi afectați de Brexit”, spune scrisoarea trimisă de Revolut clienților săi.
Posesorii cardurilor Revolut vor putea folosi în continuare Revolut, indiferent de rezultatul Brexitului, iar fondurile clienților vor rămâne protejate de partenerii bancari.
Termenii și condițiile de transfer sunt aproape identici cu cei actuali practicați în Regatul Unit. Modificările existente sunt doar pentru asigurarea conformității cu legile locale, după cum precizează scrisoarea. Iată un rezumat al principalelor modificări:
– Entitatea Revolut cu care clienții vor avea avea o relație va fi Revolut Payments UAB, o instituție de bani electronici autorizată de Banca Lituaniei. Această entitate are permisiuni echivalente cu cele ale entității Revolut din Regatul Unit (Revolut Ltd) și a pașaportat aceste permisiuni în toată Europa.
– Pentru reclamații legate de serviciul Revolut, clienții sunt îndreptați către Banca Lituaniei.
Dreptul care guvernează termenii și condițiile va fi dreptul lituanian, iar instanțele care au jurisdicție pentru a soluționa plângerile vor fi instanțele lituaniene. În unele cazuri, poate exista dreptul de a susține o plângere în instanța din țara clientului, în temeiul legilor din țara respectivă.
– După transfer, toți clienții din ECE vor primi noi coduri IBAN SWIFT și SEPA pentru conturi în euro. Fiecare client va fi anunțat personal. După ce clienții Revolut vor primi noul cod IBAN, ei vor trebui să trimită noile detalii angajatorului, prietenilor sau familiei ca să poată primi transferuri în contul Revolut.
– Totodată, Revolut anunță pe această cale că orice client nemulțumit își poate închide gratuity contul selectând pictograma de profil din aplicația Revolut, atingând pictograma Setări, derulând în partea de jos a paginii și alegând „Închide contul”, înainte sau după transferul către entitatea din Lituania.
În prezent cardul Revolt este disponibil în peste 150 de monede diferite. Oamenii pot scoate de la orice bancomat din lume sumele dorite de bani în moneda dorită fără să plătească sumele de bani uzuale plătite la un card obișnuit pentru retragere și schimb valutar. Dintre avantajele cardului Revolut: plăți fără comisioane, conversie în valuta dorită la cursuri interbancare (mult mai mici decât ce se oferă la un card obișnuit pe un serviciu similar),îndeplinește funcția de portiofel electronic și posesorul poate transfera oricand sume de bani instant,la costuri mult mai mici decat în mod normal.
Cu ajutorul cardului Revolut poți efectua tranzacții în peste 150 de monede, fără să plătești comisioane ori alte taxe obișnuite pentru astfel de servicii. Cardul are totuși limitări în 24 de valutare pe care le poți deține în contul virtual bancar.
În România cardul Revolut s-a lansat in 2018 și de atunci e într-o continuă popularitate. Anul acesta, în 2020 numărul utilizatorilor pe piața din România va depăși probabil milionul de utilizatori. Dacă vrei să-ți deschizi un cont standard te costă 25 de lei.