Cheltuielile cu aplicaţiile mobile vor depăşi 100 de miliarde de dolari în acest an. Ce aplicaţie a generat cel mai mare câştig

În ultimele două decenii, avansul tehnologiilor digitale și mobile au dus la apariţia pieţelor digitale, ca un nou tip de model de afaceri. Piețele digitale sau marketplace-urile sunt platforme sau aplicaţii care folosesc tehnologii și instrumente digitale pentru conectarea cumpărătorilor și vânzătorilor indiferent de domeniu, iar sumele care rulează nu sunt deloc de neglijat. În prima jumătate a anului, consumatorii au cheltuit în total de 50,1 miliarde de dolari pe aplicaţii în App Store și Google Play, potrivit unor estimpri ale companiei Intelligence Tower Store Intelligence.
Lidia Neagu - mie, 29 iul. 2020, 18:27
Cheltuielile cu aplicaţiile mobile vor depăşi 100 de miliarde de dolari în acest an. Ce aplicaţie a generat cel mai mare câştig

Suma a fost cu 23,4% mai mare decât cei 40,6 miliarde de dolari pe care compania îi estimează că au fost cheltuiţi de către utilizatorii de telefonie mobilă cheltuiți în ambele magazine virtuale în aceeași perioadă din 2019. Anterior, veniturile au crescut cu 20% între prima jumătate a anului 2018 și 2019.

Creșterea mai semnificativă din acest an reflectă o tendință de cheltuieli globale mai mari ca urmare a impactului COVID-19 asupra ecosistemului global de aplicații.

Venituri și descărcări de aplicații mobile la nivel mondial

App Store-ul Apple a generat aproximativ 32,8 miliarde de dolari la nivel global din achiziții în aplicație, abonamente și aplicații și jocuri premium în prima jumătate a anului 2020. Această cifră este cu 24,7% mai mult, faţă de primul semestru din anul trecut (26,3 miliarde de dolari).

Cheltuielile din magazinul Apple au fost de aproape două ori mai mari decât veniturile brute estimate pe Google Play, care au fost de 17,3 miliarde de dolari, în creştere cu 21% faţă de prima jumătate a anului 2019, când consumatorii au cheltuit 14,3 miliarde de dolari pe Google Play.

Astfel, Intelligence Tower Store Intelligence prognozează că pe întreg anul 2020, suma cheltuită va ajunge la 100 miliarde de euro.

Aplicaţiile cu cele mai mari venituri

Tinder și-a menținut locul 1 ca fiind aplicaţia cu cele mai mari câștiguri de aplicație non-game în primul semestru, generând cheltuieli estimate de 433 milioane de dolari în ambele magazine. Chiar dacă cifra poate părea colosală, aceasta reprezintă o scădere de aproximativ 19%, de la 532 milioane dolari în S1 2019.

Scăderea veniturilor se poate datora COVID-19, fie din modificări ale comportamentului de cheltuieli ale utilizatorilor, fie din cauza faptului că Tinder a făcut ca pasaportul premium să fie disponibil gratuit pentru toți utilizatorii în aprilie 2020.

Pe locul 2, YouTube a generat câştiguri 431 de milioane de dolari la nivel global. TikTok de la ByteDance, clasat pe locul 3, a generat 421 milioane de dolari în App Store și Google Play în primnele şase luni ale anului. Aplicația video, care include Douyin în China, a doborât recordurile de descărcare la începutul acestui an cu cel mai bun trimestru pentru orice aplicație și a depășit acum 2 miliarde de descărcări la nivel global.

Tencent Video și Netflix au închis clasamentul primele cinci aplicații non-game, situându-se pe locul 4 și respectiv locul 5.

Aplicaţiile cu cele mai multe instalări

Aproximativ 71,5 miliarde de aplicații au fost instalate pentru prima dată în prima jumătate a anului 2020, în creștere cu 26,1%. App Store-ul Apple a reprezentat 18,3 miliarde dintre acestea, o cifră care reprezintă o creștere de 22,8%, de la 14,9 miliarde de descărcări din App Store în prima jumătate a anului 2019.

Creșterea a fost determinată parțial de modul în care COVID-19 a avut un impact asupra comportamentului utilizatorilor în timpul blocajelor globale.

Instalările pentru prima dată din Google Play au ajuns la 53,2 miliarde, un avans de 27,3%, de la 41,8 miliarde în aceeași perioadă din 2019. Similar performanței istorice, numărul de descărcări de pe platforma Google a fost de aproape trei ori mai mare decât cele din App Store.

Atât în App Store, cât și în Google Play, TikTok s-a clasat drept cea mai bună aplicație non-game prin descărcări, înregistrând 626 de milioane de instalări doar în prima jumătate a anului 2020, inclusiv versiunea iOS a lui Douyin în China. WhatsApp și Zoom au urmat pe locul 2 și, respectiv 3, în timp ce Facebook și Instagram s-au aflat pe locul 4 și respectiv 5.

Te-ar mai putea interesa și
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
Elena Lasconi a trecut pe poziția a doua în clasamentul rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale din România...
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Cum vede presa internațională victoria neașteptată a lui Călin Georgescu în fața rivalilor săi.
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Privatul nu este egalul Statului, susține Dragoș Anastasiu, președintele Rethink, un think tank dedicat transformării ...
Ministrul german de Finanțe, Joerg Kukies nu se așteaptă ca UniCredit să continue cu preluarea Commerzbank
Ministrul german de Finanțe, Joerg Kukies nu se așteaptă ca UniCredit să continue cu preluarea Commerzbank
Ministrul german de Finanțe Joerg Kukies a declarat duminică că nu se aștepta ca UniCredit va merge mai departe cu planurile ...