Comisia Europeană a lansat o anchetă cu privire la dumpingul făcut de companii din China cu produse din aluminiu

Comisia Europeană a început vineri o investigaţie antidumping în urma unei plângeri privind produsele laminate plate din aluminiu exportate de China în blocul comunitar, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - vin, 14 aug. 2020, 14:25
Comisia Europeană a lansat o anchetă cu privire la dumpingul făcut de companii din China cu produse din aluminiu

Investigaţia va determina dacă produsele investigate provenite din China fac obiectul unui dumping şi dacă importurile au produs prejudicii industriei UE, a informat Jurnalul oficial al Uniunii Europene.

Plângerea a fost formulată în iunie de Asociaţia producătorilor europeni de aluminiu, care susţine că importurile de astfel de produse au crescut atât ca volum cât şi în funcţie de cota de piaţă.

Comisia Europeană a informat că a găsit suficiente dovezi care arată că „din cauza distorsiunilor semnificative care afectează preţurile şi costurile, este inadecvată folosirea produselor fabricate pe plan intern”.

Investigaţia acoperă perioada 1 iulie 2019 – 30 iunie 2020 iar evaluarea prejudiciului începe de la 1 ianuarie 2017.

Conform unui recent raport, taxele antidumping sau antisubvenţii impuse de Comisia Europeană au condus, în medie, la o scădere cu 80% a importurilor abuzive, astfel încât alte importuri din străinătate nu au fost afectate. Măsurile de apărare comercială instituite de UE s-au dovedit a fi eficace în diminuarea practicilor comerciale internaţionale inechitabile.

În 2019, Comisia a lansat 16 anchete (faţă de zece în 2018) şi a impus 12 noi măsuri (faţă de şase în 2018). O activitate intensă de revizuire a măsurilor existente a condus la încheierea a 18 reexaminări în perspectiva expirării măsurilor, cu 11 mai multe decât în 2018. La sfârşitul anului 2019, UE a instituit 140 de măsuri de apărare comercială, cu 5% mai multe decât în anul precedent. Printre acestea s-au numărat 121 de măsuri antidumping, 16 măsuri antisubvenţii şi trei măsuri de salvgardare. Cel mai mare număr de măsuri de apărare comercială ale UE vizează importuri din ţări precum China (93 dintre măsurile antidumping şi antisubvenţii existente), Rusia (zece măsuri), India (şapte măsuri) şi SUA (şase măsuri).

Te-ar mai putea interesa și
Banco BPM respinge oferta nesolicitată de preluare făcută de UniCredit
Banco BPM respinge oferta nesolicitată de preluare făcută de UniCredit
Banco BPM SpA a respins marţi oferta nesolicitată de preluare a UniCredit SpA, spunând că oferta nu a fost convenită în prealabil, este prea scăzută şi ar putea afecta probabil locurile de......
Gazprom admite că nu va mai exporta gaze naturale în Europa de la 1 ianuarie 2025 – surse Reuters
Gazprom admite că nu va mai exporta gaze naturale în Europa de la 1 ianuarie 2025 – surse Reuters
Compania rusă de stat Gazprom se aşteaptă ca după 31 decembrie să nu mai fie livrate gaze către Europa via Ucraina, ...
Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne: Mă aştept Bulgaria şi România să adere pe deplin la spațiul Schengen începând cu 1 ianuarie 2025
Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne: Mă aştept Bulgaria şi România să adere pe deplin la spațiul ...
Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson (foto), s-a declarat convinsă, marţi, în plenul Parlamentului ...
Sezamo începe de astăzi livrarea de brazi naturali
Sezamo începe de astăzi livrarea de brazi naturali
Supermarketul online Sezamo anunță anunță că în cepând de astăzi și până pe 23 decembrie va livra brazi naturali ...