În cadrul proiectelor au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii precum auto, chimie şi petrochimie, alimentară, centre de logistică, centre comerciale şi clădiri de birouri, mari retaileri, producători industriali din industrii diverse. Puterea nominală totală a centralelor fotovoltaice predate la cheie de E.ON este de 6.734 kWp, iar producția acestora este de 9.550 MWh pe an.
“Împreună cu clienții noștri, ne-am angajat să creăm o lume a energiei mai verde și mai sustenabilă. Adoptarea soluțiilor noastre de generare fotovoltaică de către companii românești, lideri în sectoarele lor, arată că suntem pe drumul cel bun. Numai prin proiectele finalizate până acum vor fi reduse emisiile de dioxid de carbon cu peste 6 mii de tone pe an”, a declarat Cătălin Iordache, Director General al E.ON Energie România, în comunicat.
Astfel, pentru Dedeman, liderul național în retailul materialelor de construcții și al amenajărilor interioare, cu capital 100% românesc, E.ON este în curs de a finaliza instalarea a 16 centrale fotovoltaice la magazinele companiei care vor genera 3.750 MWh anual. Puterea totală instalată va fi de peste 3 MWp și va asigura aproximativ 30% din consumul anual de energie electrică necesar desfășurării activității magazinelor. Reducerea emisiilor de CO2 este estimată la 1.177 tone pe an.
Pentru compania bistrițeană TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, E.ON a finalizat recent instalarea unuia dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice montate pe acoperişuri din România. Prin acest sistem de energie fotovoltaică, care produce 2.420 MWh pe an, Teraplast își va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile și își va reduce emisiile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an. Sistemele de pe acoperișuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă și 1.600 kWp putere instalată tensiune alternativă. Parteneriatul cu Teraplast continuă, la acest moment aflându-se în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice, unul în municipiul Bistrița și altul în orașul Băicoi.
Un alt exemplu este parteneriatul cu compania vâlceană Don Pedro, al 2-lea producător de hârtie tissue din țară, cu capital 100% românesc, pentru realizarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice, care va produce un total 767 MWh pe an, reprezentând 25-30% din necesarul total de energie al companiei.
Odată cu finalizarea proiectelor pe care compania le are în curs de dezvoltare la acest moment, producția totală de energie fotovoltaică va ajunge la 20.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.
E.ON este angajată în reducerea emisiilor de dioxid de carbon, în 2017 compania adoptând în acest sens o strategie climatică. Soluțiile de producere a energiei din surse regenerabile cum este energia solară sunt o parte importantă a efortului de decarbonare a economiei.
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.