Din 130 de înscrieri, 10 echipe au rămas în cursa pentru 100.000 de euro, finanțare privată, nerambursabilă. Este vorba despre Asociatia Help Autism – AutismOn, Brio, EMOFACE, JSKids, KIDoc, Parentool, Peditel, REThink, Tactile Images, Univrse Education.
La finalul competiției, juriul format din specialiști în educație și business va desemna între 3 și 5 startup-uri ce vor beneficia de sprijin în implementarea proiectului, acces la comunitatea Impact Hub și o vizită de explorare găzduită de partenerii programului în Basel, Elveția.
Antreprenorii vor avea astfel oportunitatea să cunoască reprezentanți ai unor organizații, instituții și business-uri ce contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor.
„Suntem deja la a doua ediție Innovators for Children, una cu rezultate impresionante: vreme de 3 luni, am lucrat cot la cot, participanți și mentori, pentru a transforma 10 idei în 10 programe de succes adresate copiilor și adolescenților. În plus, vorbim despre cea mai mare finanțare pusă la dispoziția startup-urilor anul acesta, în plină pandemie – 100
de mii de euro, fonduri nerambursabile ce vor asigura implementarea proiectelor câștigătoare. Impact Hub Bucharest rămâne unul dintre cele mai mari incubatoare de afaceri din țară: Numai anul acesta, aproximativ 140 de startup-uri s-au bucurat de acces la infrastructură, consultanță și la finanțare pentru a ajunge din faza de idee, la produs”, a declarat Oana Craioveanu, Co-fondator și CEO Impact Hub Bucharest.
Startup-urile ajunse în finala Innovators for Children i-au avut ca mentori pe Oana Craioveanu, Co-fondator și CEO Impact Hub Bucharest, Ionuț Pătrăhău, Co-fondatorSeedBlink, Diana Certain, Director Executiv Organizația Umanitară Concordia, Adina Crețu, Project Manager Startarium, Sabina Antoci, Senior Program Manager Fundația Vodafone România și Adelina Dondorici, Co-fondator Parenting Ads.