Denumită Avenue South Residences, perechea de blocuri va fi construită într-o zonă de locuințe din Singapore, iar ADDP a ales să contrasteze clădirea existentă cu o structură cu aspect modern care a fost proiectată folosind tehnici de construcție moderne, prefabricate, care se montează asemănător cu piesele unui joc Lego.
Ambele zgârie-nori vor fi construite folosind module prefabricate (PPVC), iar arhitecții cred că turnurile vor ajunge la 200 de metri înălțime.
De asemenea, ADDP estimează că aproximativ 80% din fiecare modul va fi construit în afara amplasamentului, cu hidroizolații, plăci, vopsire, ferestre, instalații sanitare și electrice finalizate înainte de a fi livrate pentru a fi îmbinate la fața locului.
În România, și nu numai, în perioada comunistă se utilizau la construcția blocurilor plăci de fier-beton, gata turnate, dar cu ajutorul acestora se construiau cele mai incomode, friguroase sau călduroase (în funcție de anotimp) blocuri din România, care necesită investiții serioase în izolare acustică, termică sau hidro, și nu oferă un minimum de confort.
Metoda arhitecților din Singapore, însă, nu va aduce doar creșterea vitezei de construcție, dar va permite proiectului să reducă risipa pe șantier, printr-un un control mai bun al proceselor de producție printr-o platformă logistică centrală de materiale și utilaje.
Când proiectul se va încheia, în 2026, turnurile vor depăși o altă pereche de clădiri din Singapore – denumite Clement Canopy, înalte de 140 de metri și construite de compania de construcții Bouygues Bâtiment International ca fiind cele mai înalte turnuri din prefabricate din lume în prezent.