„Problema de care ne lovim sunt proprietarii de terenuri care au setat de ceva timp niște prețuri nesustenabile pentru terenuri, de aceea durează mult până reușim să găsim terenurile potrivite în zonele potrivite”, spune Octavian Matache.
Compania nu s-a gândit să intre în parteneriat cu proprietarii de terenuri pentru dezvoltare, deoarece nu funcționează pe acest moddel de business, dar, după cum spune Octavian Matache, „niciodată să nu spui niciodată…”
Speedwell a cumpărat, anul trecut, fosta fabrică de pălării din Timișoara, și vor demara lucrările pentru Paltim, cel mai nou proiect al companiei. Autorizația de demolare a fost emisă, iar lucrările de demolare au demarat deja.
Citește și: Angajații Adobe vor primi 600 de dolari pentru o viață sănătoasă și vor munci de acasă până în august 2021
„Lucrăm deja la demolarea ruinelor de pe teren și așteptăm autorizația de construcție pentru proiectul rezidențial Paltim din Timișoara, care va include 287 de apartamente și 13.000 mp de birouri, dar și o zonă de retail”, explică Matache.
Compania a achiționat un teren de 15.430 de metri pătrați și clădirile dezafectate ale fostei fabrici de pălării Paltim de pe malul Begăi din centrul Timișoarei. Paltim este un proiect de tip mixed-use de regenerare urbană care va reproduce același concept gândit și implementat în cadrul Record Park, un alt proiect al companiei, dezvoltat in Cluj-Napoca, ce urmează să fie livrat acest an.
Citește și: Prima intenție comercială din România pentru un proiect de stocare a carbonului – surse
Paltim are funcțiuni mixte, incluzând clădiri rezidențiale cu 287 de apartamente premium, 13.000 de mp de spații de birouri și 2.000 de mp destinați spațiilor de retail și servicii (magazine, cafenele și un club de fitness) și va necesita o investiție de circa 45 de milioane de euro.
În același timp, deși înainte de pandemie, Didier Balcaen, CEO-ul Speedwell, deramarase negocieri cu câțiva investitori interesați de componenta de birouri de 12.000 mp a Record Park Cluj Napoca, și oferise mandat consultantului imobiliar Knight Frank să găsească investitori, negocierile s-au amânat din cauza pandemiei.
Compania are în dezvoltare sau finalizaţi circa 51.000 mp de birouri, aproximativ 700 de apartamente şi mai are în pregătire dezvoltarea a 600 de apartamente şi 22.000 mp de retail pe circa 98.000 mp în Galaţi şi dar şi un proiect care va îmbina retailul cu rezidenţialul în Râmnicu Vâlcea pe o suprafaţă de teren de 100.000 mp.