Compania Bosch a inventat un nou test pentru detectarea SARS-CoV-2, care oferă rezultate fiabile în 39 de minute

Bosch a dezvoltat un nou test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic, pentru detectarea agentului patogen SARS-CoV-2. Testul oferă un rezultat fiabil în 39 de minute și în prezent este cel mai rapid test de reacție în lanț a polimerazei (PCR) la nivel mondial, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - lun, 28 sept. 2020, 14:08
Compania Bosch a inventat un nou test pentru detectarea SARS-CoV-2, care oferă rezultate fiabile în 39 de minute

Noul test rapid Bosch este destinat utilizării descentralizate în centrele de testare mobile din stațiile de service de pe autostrăzi sau din aeroporturi. Persoanele pentru care este efectuat testul pot obține un rezultat fiabil în timp ce se află la locul de testare. Disponibil acum în Europa, testul aprobat de CE ajută la evitarea petrecerii timpului în carantină, ușurează activitatea laboratoarelor și contribuie la siguranța călătoriilor și a muncii.

„Unul dintre elementele principale pentru combaterea pandemiei de coronavirus este identificarea rapidă a surselor de infecție. De aceea, după primul nostru test pentru coronavirus, ne-am concentrat pe dezvoltarea unuia și mai rapid”, spune dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH. „Cu ajutorul acestuia vom putea să aducem oamenilor, mai rapid, liniște sufletească.”

Dezvoltarea noului test singleplex PCR Bosch face parte dintr-un proiect de cercetare și dezvoltare finanțat de Ministerul Federal German al Educației și Cercetării (BMBF).

„Cred că este important ca oamenii să știe cu claritate care este starea lor de sănătate cât mai rapid posibil. În acest sens, cunoștințele științifice și datele obținute din cercetare pot aduce oamenilor beneficii imense. În următoarele câteva luni, ne vom confrunta cu provocarea de a fi nevoiți să testăm mai mulți oameni. Procedura îmbunătățită de testare dezvoltată de Bosch cu sprijinul BMBF reprezintă un ajutor extraordinar în această activitate complexă. Îmbunătățirea rapidă a capacităților noastre tehnologice demonstrează realizările inovatoare pe care le pot furniza companiile germane în perioade de criză”, a declarat ministrul federal al educației și cercetării, Anja Karliczek.
 
Testul are o sensibilitate de 98 de procente și o specificitate de 100 de procente. Pentru a-l dezvolta, filiala Bosch, Bosch Healthcare Solutions și-a unit forțele cu compania germană de biotehnologie R-Biopharm, un furnizor important de teste manuale PCR, extrem de sensibile. Testele PCR sunt considerate standardul de aur al metodelor de testare.

O premieră mondială: testarea simultană a cinci probe

Bosch a lansat primul test rapid pentru dispozitivul său de analiză Vivalytic la sfârșitul lunii martie, după doar șase săptămâni de dezvoltare. Ca test multiplex, verifică simultan probele cu privire la virusul SARS-CoV-2 și la alte nouă boli respiratorii în două ore și jumătate. Noul test accelerat este destinat în exclusivitate testării pentru SARS-CoV-2.

„Cu diferitele noastre teste pentru coronavirus și strategiile de analiză variabilă deschidem o serie de scenarii de testare cu un dispozitiv Vivalytic, de la screening până la asistarea diagnosticării diferențiale pentru boli cu simptome similare”, spune Marc Meier, președintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

Iar activitatea de dezvoltare este încă în plină desfășurare la Bosch: de la începutul lunii octombrie 2020, va fi posibilă evaluarea simultană a cinci probe într-un singur cartuș de testare și la o viteză comparabilă: o premieră mondială, potrivit companiei. Bosch sporește astfel capacitatea de testare disponibilă, permițând prelucrarea complet automatizată a peste 160 de probe pe zi cu ajutorul unui dispozitiv Vivalytic. În plus, software-ul optimizat va reduce în următoarele săptămâni timpul de obținere a rezultatului testului SARS-CoV-2 pentru probe pozitive.

Dispozitivul de analiză Vivalytic: ușor de utilizat la locul de testare

Avantajele testului rapid Bosch constau nu numai în analiza rapidă, ci și în ușurința utilizării. Este prelevată o probă din nasul sau gâtul pacientului folosind un tampon steril și este introdusă în cartușul de testare. Apoi, cartușul de testare, care conține deja toți reactivii necesari pentru testare, este introdus în dispozitivul Vivalytic pentru analiză automatizată. Dispozitivul de analiză Vivalytic este conceput pentru a fi ușor de utilizat; personalul medical necesită doar o scurtă pregătire cu privire la modul de utilizare. Dezvoltarea sistemului Vivalytic, care include un dispozitiv de analiză și cartușe de testare, a rezultat dintr-o colaborare de lungă durată între cercetarea corporativă și ingineria avansată Bosch și Bosch Healthcare Solutions.

Până la finalul anului, Bosch intenționează să atingă o capacitate de un milion de teste. Deoarece cererea pentru dispozitivul de analiză și testele rapide rămâne ridicată, compania lucrează îndeaproape cu furnizorii săi pentru a maximiza capacitatea și a spori în continuare oferta.

Te-ar mai putea interesa și
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care crede, pentru susţinerea investiţiilor şi pentru cheltuirea chibzuită a fiecărui......
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Patru din zece angajaţii români (40%) care lucrează în ture se simt mereu epuizaţi, în timp ce aproape două treimi ...
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Până la ora 15,00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 416.312 ...
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 6,047 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,73%, în această săptămână, ...