Potrivit surselor, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, CTP a intrat în discuţii preliminare cu posibilii adviseri şi vrea să obţină o evaluare de aproximativ şase miliarde de euro cu prilejul IPO-ului. Sursele au adăugat că Amsterdamul este una din posibilele locaţii pentru listare avute în vedere de către CTP, care ar putea să vândă acţiuni chiar în primul trimestru din 2021.
CTP a profitat de pe urma creşterii cumpărăturilor online în timpul pandemiei de Covid-19, care a forţat oamenii să comande totul online de la alimente şi până la îmbrăcăminte. Dezvoltatorul are proprietăţi imobiliare în şapte ţări iar la finele anului trecut avea suprafeţe închiriabile de peste 5,8 milioane metri pătraţi.
În ultima vreme investitorii s-au îndreptat spre IPO-urile companiilor europene care au profitat de pe urma exploziei comerţului electronic. Acţiunile platformei de comerţ online din Polonia, Allegro, s-au dublat după ce compania a finalizat luna trecută cea mai mare listare realizată vreodată la bursa de valori de la Varşovia. De asemenea, acţiunile operatorului britanic de e-commerce THG Holdings Ltd. au crescut şi ele după ce compania a finalizat IPO-ul său de 1,88 miliarde de lire sterline (2,4 miliarde de dolari) în septembrie.
CTP este al cincilea dezvoltator şi proprietar de parcuri logistice din Europa, după Prologis Inc., Logicor Ltd., Segro Plc şi P3 Logistic Parks.
CTP România este cel mai mare dezvoltator şi administrator de spaţii logistice şi industriale de clasa A din România, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 1.250.000 de metri pătraţi, situată în zece oraşe: Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Turda, Ineu şi Salonta.