Companiile din România se află la pubertate când vine vorba despre „vârsta digitală”

Companiile din România se află la pubertate atunci când vine vorba despre "vârsta digitală" a acestora, în contextul în care patru din zece organizaţii (42%) se digitalizează pentru că şi competitorii lor fac acest lucru, reiese din concluziile unei analize realizate de către un specialist în tranformare digitală.
Economica.net - joi, 29 oct. 2020, 14:20
Companiile din România se află la pubertate când vine vorba despre

Conform Barometrului Digitalizării în companiile din România 2020, în ceea ce priveşte factorii externi, pentru 39% dintre companiile la nivel mondial şi 37% dintre companiile din România noile modele de afaceri determină digitalizarea companiilor. De asemenea, în cazul a 45% din totalul organizaţiilor mondiale şi a peste o treime (34%) dintre cele care activează în România noile tehnologii determină digitalizarea companiilor.

În acelaşi timp, digitalizarea competitorilor contează pentru 42% dintre companiile de pe plan local atunci când se hotărăsc să se digitalizeze, faţă de o pondere de 39% înregistrată la nivel mondial.

Totodată, competitorii disruptivi din alte industrii reprezintă un factor extern care determină digitalizarea pentru 25% dintre companii la nivel mondial şi 17% pentru cele din România.

„Pe baza datelor (…) dacă ar fi să le dăm companiilor din România o „vârstă digitală” cred că pubertatea ar fi cea mai potrivită. Adică o etapă de accelerată transformare a proceselor, în care îşi definesc identitatea online şi îşi fac alegerile cu privire la cine vor să fie. Tot mai profund marcat de tehnologie şi revendicat de angajaţii şi clienţii digitali, prezentul aparţine companiilor care se maturizează întru digitalizare”, este de părere Constantin Măgdălina, expert în tendinţe şi tehnologii emergente.

Studiul Valoria conturează cinci categorii de maturitate a companiilor din România în privinţa digitalizării, şi anume: Companii tradiţionaliste – pondere de 21% (cu tehnologii inadecvate care conduc la o utilizare limitată a datelor digitale), Companii începătoare 31% (au început să implementeze tehnologii digitale şi/sau să elaboreze o strategie pentru transformarea digitală), Companii minimaliste 30% (au creat o infrastructură tehnologică adecvată, au o direcţie strategică pentru transformarea digitală şi au implementat unele soluţii digitale), Companii avansate 10% (deţin o infrastructură tehnologică adecvată, o strategie de transformare digitală şi tehnologii digitale pentru întreaga companie) şi Companii – lideri 8% (au integrat tehnologiile digitale la nivelul întregii companii şi au obţinut îmbunătăţiri substanţiale în urmă transformării digitale).

Te-ar mai putea interesa și
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Boloş: Am votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care cred
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a votat pentru principii clare, pentru o direcţie în care crede, pentru susţinerea investiţiilor şi pentru cheltuirea chibzuită a fiecărui......
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Patru din zece angajaţii români (40%) care lucrează în ture se simt mereu epuizaţi, în timp ce aproape două treimi ...
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Până la ora 15,00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 416.312 ...
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 6,047 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,73%, în această săptămână, ...