Morphosis Capital investeşte în afacerea lui Ionuţ Leahu: până în 2025 vor să deschidă, împreună, 20 de clinici în ţară

Fondul de private equity Morphosis Capital anunţă investiţia în reţeaua clinicilor dentare Dr. Leahu, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de profil din ţara noastră. În urma acestei tranzacţii, Morphosis Capital preia o participație minoritară în rețeaua fondată şi condusă de Ionuţ Leahu. Cu infuzia de capital de la Morphosis, Ionuţ Leahu vrea să deschidă 20 de clinici în ţară, în următorii cinci ani. Reţeaua Dr. Leahu e prezentă în şapte orașe din România şi la Londra.
Cristina Şomănescu - mar, 17 nov. 2020, 09:46
Morphosis Capital investeşte în afacerea lui Ionuţ Leahu: până în 2025 vor să deschidă, împreună, 20 de clinici în ţară

Marţi, 17 noiembrie 2020, s-a finalizat tranzacţia prin care subsidiara Implant Expert SA, deţinută de către Implant Expert DSO SA, cedează un pachet minoritar de părţi sociale către fondul de investiţii Morphosis Capital Fund I Coöperatief U.A. (parţial prin transfer de părţi sociale de la Implant Expert DSO SA şi parţial prin subscriere de părţi sociale noi de către fondul de investiţii) în schimbul unui aport de capital menit să contribuie la dezvoltarea grupului de firme prin care operează clinicile Dr. Leahu.

Ţinta pentru următorii cinci ani

Ne dorim ca fiecare român să aibă acces rapid la servicii stomatologice de calitate, într-un mediu sigur și în proximitatea locuinței sale”, a spus Ionuţ Leahu, fondatorul şi CEO-ul reţelei dentare la finalizarea tranzacţiei prin care Morphosis Capital preia o participație minoritară în rețeaua Dr. Leahu.

Tranzacția a fost facilitată de PwC și firma de avocatură David & Baias, în calitate de consilieri ai clinicilor dentare Dr. Leahu și Mihaela Mindru Law Office, în calitate de consilier al Morphosis Capital. Mazars România a furnizat servicii de due diligence financiar și fiscal în cadrul tranzacției.

„Ne dorim ca până la sfârșitul anului 2025, fiecare oraș important din România să aibă acces la expertiza medicilor formați în cadrul clinicilor dentare Dr. Leahu”, spune Andrei Gemeneanu, Managing Partner la Morphosis Capital.

O parte din infuzia de capital de la Morphosis Capital va fi investită în centrul de pregătire a medicilor și în programul de rezidențiat.

În 2019, rețeaua clinicilor dentare Dr.Leahu a înregistrat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de lei, cu 69% mai mare decât în anul 2018.

Reţeaua Dr. Leahu e prezentă în şapte orașe din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași) şi la Londra.
Vorbim, în total, despre 96 de cabinete deservite de o echipă formată din peste 350 de angajați, dintre care 118 medici și cinci specialiști în anestezie generală. Fiecare clinică are cel puțin un centru de radiologie dentară digitală, iar şapte dintre clinici sunt avizate ATI. De asemenea, rețeaua are și propriul centru de instruire – Centrul de Perfecționare Dr. Leahu.
Rețeaua clinicilor dentare Dr. Leahu este prima entitate din industria de profil, tranzacționată pe sistemul alternativ al Bursei de Valori București.

Morphosis Capital este un fond de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris. Fondul a fost înființat de patru antreprenori români: Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu în decembrie 2018.

Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial mare de creștere, din sectoare precum bunuri de larg consum, servicii medicale, tehnologie și servicii business-to-business, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro.
Portofoliul Morphosis Capital cuprinde firme precum DocProcess, Medima Health și rețeaua clinicilor dentare Dr. Leahu.

Citeşte şi: Ionuţ Leahu deschide luni clinica din Londra, în urma unei investiţii de 400.000 de lire sterline

Dr. Leahu, despre clinica din Londra: Am găsit o locaţie centrală; acum suntem în proces de amenajare şi obţinere a autorizaţiei de funcţionare

Te-ar mai putea interesa și
Avertizare cybersecurity: Fraudele bazate pe Inteligenţa Artificială fac furtul de identitate mai greu de detectat şi de prevenit
Avertizare cybersecurity: Fraudele bazate pe Inteligenţa Artificială fac furtul de identitate mai greu de detectat şi ...
Fraudele deepfake, identităţile sintetice şi escrocheriile bazate pe Inteligenţa Artificială (AI) fac furtul de identitate mai greu de detectat şi de prevenit, avertizează specialişti în......
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost desemnați câștigători pentru lotul 3
Drum Expres Arad – Oradea: CNSC a admis parțial contestația Nurol, după ce ucrainenii de la Automagistral au fost ...
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte contestația turcilor de la Nurol la licitația ...
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
CFR S.A despre traficul feroviar. Pe ruta Roşiori Nord – Craiova sunt întârzieri pentru că s-a rupt o șină
Traficul feroviar este deschis, la această oră, pe toate magistralele de cale ferată, iar circulaţia trenurilor este ...
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
UE vrea să introducă restricţii la importurile de alimente, după modelul Trump
Uniunea Europeană (UE) intenţionează să blocheze importul anumitor produse alimentare care nu respectă diferite criterii, ...