„Lucrez la bugetul pentru 2021 şi exact ca în 2020 voi propune economii REALE la bugetul de stat prin: – tăierea cu un procent SEMNIFICATIV a subvenţiei pentru partidele politice şi în 2021. În 2020, deşi an electoral, am tăiat subvenţia pentru partidele politice cu 30%. Marcel Ciolacu, aşa se fac economii substanţiale la bugetul pentru anul viitor. Nu prin pseudo-demisii din Parlamentul României. Va urma…”, a postat ministrul Finanţelor.
La începutul lunii, el afirma că bugetul pentru anul viitor trebuie să fie gata până în 31 decembrie.
„O să lucrez la bugetul pentru anul viitor. Cam acestea vor fi Crăciunul şi Revelionul meu. Trebuie să îl avem până în 31 decembrie. Va trebui să pregătim bugetul pentru anul viitor”, a spus oficialul guvernamental.
De asemenea, la sfârşitul lunii octombrie, el arăta, pe pagina sa de Facebook, că Ministerul Finanţelor Publice nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.
Ministrul de Finanţe şi-a argumentat poziţia postând articolul 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care prevede că atunci când alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului, MFP depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.