Peste un milion de clienţi ai Enel au optat pentru factura electronică

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, companiile de furnizare de energie ale grupului Enel în România, au depăşit pragul de 1 milion de clienţi care au preferat factura în format electronic şi au renunţat la cea tipărită, alăturându-se astfel eforturilor companiei de protejare a mediului, pentru un viitor sustenabil, conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES.
Economica.net - lun, 07 dec. 2020, 10:36
Peste un milion de clienţi ai Enel au optat pentru factura electronică

Potrivit sursei citate, cu o singură factură primită pe e-mail sau prin sms, în locul celor două coli de hârtie trimise în plic, cei peste 1 milion de clienţi salvează în fiecare an până la 2.500 de arbori şi îşi aduc aportul la un mediu înconjurător mai sănătos.

„Le mulţumesc clienţilor noştri pentru că ni s-au alăturat campaniilor şi eforturilor de a proteja natura şi de a construi împreună un mediu economic sustenabil. Cu o simplă conexiune la internet, ei pot avea acces oricând şi oriunde la datele din factura lunară şi, în acelaşi timp, pot evita efectele negative asupra mediului înconjurător. Toţi cei peste 3 milioane de clienţi din România au posibilitatea de a alege aceste produse şi servicii puse la dispoziţie de Enel. Digitalizarea şi integrarea sustenabilităţii în strategiile de business sunt paşi importanţi în îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) definite de către Organizaţia Naţiunilor Unite, asumate la nivelul Grupului Enel. Vom continua şi în România investiţiile în această direcţie pentru a ne consolida pe plan local rolul important în sustenabilitate”, a declarat Michele Abbate, directorul general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

Datorită accelerării proceselor de transformare digitală şi a eforturilor companiei de popularizare a acestor soluţii, în perioada martie – octombrie 2020 numărul conturilor MyEnel a crescut cu aproape 50%, iar cel al clienţilor care au descărcat aplicaţia MyEnel s-a dublat faţă de acelaşi interval din 2019.

Companiile din Grupul Enel şi-au extins progresiv în România serviciile şi produsele care pot fi accesat în mediul online, cu impact direct în zona de business. Astfel, în perioada ianuarie – octombrie 2020, compania înregistra 56.000 de noi clienţi de furnizare de energie electrică sau de gaze naturale pentru contracte încheiate online, cu peste 40% mai mult faţă de întreg anul 2019.

„Enel se află în fruntea integrării sustenabilităţii în strategiile sale de afaceri, după cum o dovedeşte şi Planul Strategic 2021-2023 al companiei. Peste 90% din investiţiile consolidate ale Enel vor fi în concordanţă cu Obiective de Dezvoltare Durabilă („ODD”) definite de către Naţiunile Unite. În plus, potrivit calculelor iniţiale ale companiei, între 80% şi 90% din cheltuielile de capital (Capex) ale Grupului vor fi aliniate criteriilor taxonomiei UE pentru contribuţia sa substanţială la atenuarea schimbărilor climatice”, se menţionează în comunicat.

Enel este cea mai mare companie de utilităţi din Europa după EBITDA din activităţi curente. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienţi casnici şi companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Te-ar mai putea interesa și
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat luni la 5,81% pe an, de la 5,75% pe an în şedinţa precedentă,......
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...