Tranzacţia de 27 de miliarde de dolari este menită să extindă activităţile de tranzacţionare ale LSE şi să creeze un competitor mai puternic pentru Bloomberg LP, lider pe segmentul datelor financiare.
Executivul comunitar a precizat miercuri că în urma investigaţiei aprofundate s-au găsit motive de îngrijorare privind tranzacţia, dar s-au găsit „remedii”, inclusiv vânzarea operatorului Bursei de la Milano (Borsa Italiana), deţinut de LSE.
Oficialii LSE au anunţat că se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în primul trimestru din acest an, după ce sunt obţinute şi alte aprobări din partea autorităţilor de reglementare. Refinitiv, deţinut în proporţie de 45% de firma mamă a Reuters News – Thomson Reuters – nu a făcut comentarii.
Deja operatorul bursier pan-european Euronext a acceptat să cumpere Borsa Italiana cu suma de 4,3 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari).
„Angajamentele oferite de LSE aduc o soluţie adecvată problemelor de concurenţă identificate în urma propusei tranzacţii. Prin urmare, Comisia Europeană a concluzionat că tranzacţia, modificată în urma angajamentelor, nu mai ridică probleme de concurenţă”, a informat Executivul comunitar.
„Astăzi putem aproba propusa achiziţionare a Refinitiv de către Bursa de la Londra, deoarece LSE şi-a exprimat angajamentele pentru menţinerea pieţelor deschise şi competitive, iar tranzacţia nu va duce la preţuri mai ridicate”, a afirmat, Margrethe Vestager (foto), comisarul european pentru concurenţă.