Angajaţii care lucrează de acasă reprezintă 60% din forţa de muncă la nivel global – sondaj Accenture

Angajaţii care lucrează de la distanţă reprezintă aproape două treimi (60%) din forţa de muncă existentă la nivel global, însă mai puţin de jumătate dintre companii au politici de lucru remote, la nivelul întregii organizaţii, reiese dintr-un sondaj realizat în 12 ţări.
Economica.net - vin, 22 ian. 2021, 10:08
Angajaţii care lucrează de acasă reprezintă 60% din forţa de muncă la nivel global - sondaj Accenture

Potrivit analizei Accenture, pandemia COVID-19 evidenţiază o discrepanţă imensă, de 86%, în ceea ce priveşte maturitatea digitală între companiile care se concentrează pe formare, leadership şi sprijin cultural pentru angajaţii lor şi cei care nu fac acest lucru.

Cu toate că aproape două treimi (60%) din forţa de muncă globală lucrează de acasă, unul din trei angajaţi folosesc în continuare propriul dispozitiv pentru a-şi desfăşura activitatea.

Raportul, intitulat „Honing Your Digital Edge”, arată că 25% dintre angajaţi se confruntă periodic cu probleme în ceea ce priveşte tehnologiile de lucru la distanţă.

De asemenea, companiile identificate ca fiind fluente digital au o probabilitate de 5,4 ori mai mare să prognozeze o creştere ridicată a veniturilor în următorii trei ani, sunt considerate un loc de muncă foarte bun de către majoritatea angajaţilor (69%) şi conduc topurile de satisfacţie a clienţilor (68%).

Per ansamblu, companiile care pun accent pe fluenţă digitală au angajaţi mai activi şi conduc la capitolul inovaţie şi servicii pentru clienţi, se menţionează în cercetarea de specialitate.

Sondajul Accenture 2020 privind rezilienţa forţei de muncă globale a fost realizat, în perioada mai – august, pe un eşantion de peste 5.400 de angajaţi din 12 arii geografice: Australia, Brazilia, Canada, China, Franţa, Germania, India, Japonia, Singapore, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Cercetarea acoperă nouă sectoare: bănci/pieţe de capital, comunicaţii, mass-media şi tehnologie, asigurări, bunuri de consum şi servicii, high tech, retail, aerospaţial şi apărare, energie, respectiv petrol şi gaze.

Accenture este o companie globală de servicii profesionale cu abilităţi de top în domeniul digital, cloud şi securitate, prezentă în 120 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul vrea ca România să reînceapă să producă uraniu
Guvernul vrea ca România să reînceapă să producă uraniu
Guvernul a aprobat, miercuri, concesionarea către Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. a unor terenuri în suprafaţă de peste 3,4 milioane metri pătraţi în vederea reînceperii......
Polonia va adăuga firme de media și telecomunicații pe lista companiilor de importanță strategică
Polonia va adăuga firme de media și telecomunicații pe lista companiilor de importanță strategică
Polonia a decis să includă mai multe firme din media şi telecomunicaţii pe lista companiilor de importanţă strategică, ...
Iohannis spune că va invita partidele la consultări când va exista o propunere de premier
Iohannis spune că va invita partidele la consultări când va exista o propunere de premier
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va invita partidele la consultări la Palatul Cotroceni când va exista ...
Comisia Europeană va introduce etichete ale emisiilor avioanelor care zboară în Europa sau în afara ei
Comisia Europeană va introduce etichete ale emisiilor avioanelor care zboară în Europa sau în afara ei
Comisia Europeană a adoptat, azi, un regulament de instituire a unei etichete a emisiilor generate de zboruri (FEL), care ...