Compania IT românească Tremend, afaceri de 21 milioane euro în 2020. Ce planuri are compania pentru 2021

Tremend, furnizor de tehnologie software deținut de trei antreprenori români, a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 21 de milioane de euro, cu 40% mai mare față de anul precedent, păstrând trendul ascendent din ultimii ani. Pentru 2021, compania vizează afaceri de 30 de milioane de euro, atât prin consolidarea prezenței pe piețele din SUA, Marea Britanie și Benelux, cât și prin creșterea numărului de clienți, ca urmare a parteneriatelor încheiate cu Mastercard, Salesforce și Microsoft.  
Lidia Neagu - joi, 18 feb. 2021, 09:02
Compania IT românească Tremend, afaceri de 21 milioane euro în 2020. Ce planuri are compania pentru 2021

În acest sens, 50 de clienți noi au intrat în portofoliul Tremend, proveniți din Germania, Marea Britanie, SUA, Belgia, Israel, România, din domenii cum sunt retail, financiar, asigurări, tehnologie.

Compania de dezvoltare de software se va concentra și în perioada următoare pe implementarea de proiecte de digitalizare în patru direcții strategice: servicii financiare, servicii pentru Comisia Europeană, tehnologie și retail.

“Avem un obiectiv ambițios de creștere pentru acest an, susținut de tendințele de digitalizare ale pieței, atât la nivel local, cât și internațional. Ne bazăm totodată pe expertiza noastră tehnică de 15 ani în furnizarea de produse personalizate pe nevoile fiecărei companii, pe livrarea de soluții pentru automatizarea fluxurilor de vânzare și pentru sprijinirea companiilor în migrarea de la canalele clasice către cele self-service, complet digitalizate”, declară Ioan Cocan, Managing Partner, Tremend.

Tremend va continua să investească și în acest an în produsele proprii în domenii precum serviciile financiare și eLearning, în tehnologii emergente printre care Inteligența Artificială (AI), Machine Learning (ML), Cloud, Natural Language Processing (NLP) sau UI/UX. De asemenea, compania va pune un accent puternic pe dublarea numărului de clienți în regiunea Benelux de la 11 în acest moment și pe creșterea proiectelor la Comisia Europeană și alte instituții
europene.

La nivel de echipă, care lucrează în întregime în regim de telemuncă, Tremend va recruta în acest an 150 de ingineri software, specialiști în tehnologii precum Java, Python, PHP, Angular, React, C++, Android, iOS și QA, dar și Project Manageri și Business Analysts.

După ce în anii trecuți Tremend și-a consolidat echipa din biroul de la Brașov, care numără în prezent 40 de specialiști, plănuiește, de asemenea, în perioada următoare, dezvoltarea unei echipei din regiunea Benelux, cu până la 25 de colegi noi.

Compania a continuat astfel și în 2020 trendul ascendent, ca urmare a concentrării eforturilor echipei pe cercetarea și dezvoltarea de soluții de transformare digitală. Acestea au sprijinit companiile să depășească mai ușor impactul produs de pandemia generată de Covid-19.

“Anul 2020 a fost un test de rezistență, în care ne-am adaptat rapid ca echipă și ne-am consolidat imaginea de partener de tehnologie de încredere. Totodată, am pus un accent tot mai puternic pe dezvoltarea profesională a echipei și pe adoptarea de tehnologii emergente, pe care le-am integrat în soluțiile noastre”, menționează Marius Hanganu, Managing Partner, Tremend.

Pentru proiectele inovatoare și pentru impactul pozitiv al acestora asupra societății, Tremend a primit, anul trecut, distincția Impact Star Award în clasamentul Deloitte Technology Fast 50 CE. De asemenea, a intrat, pentru al patrulea an consecutiv, în topul Financial Times 1000 al celor mai dinamice companii din Europa și pentru a treia oară în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA, cu cea mai mare creștere din România.

Tremend este un dezvoltator de soluții și servicii software, cu clienți în 20 de țări pe 4 continente și cu peste 700 de proiecte lansate în sectoare precum finanțe, bănci, telecom, auto, retail și servicii medicale, fiind unul dintre cei mai puternici jucători în industria IT europeană. Tremend are două sedii în România, în București și în Brașov, cât și în Atlanta (Statele Unite), Bruxelles (Belgia), Londra (UK), Luxembourg.

Te-ar mai putea interesa și
CFR: Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale Iaşi şi Braşov
CFR: Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale Iaşi şi Braşov
Traficul feroviar se desfăşoară sâmbătă în condiţii de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iaşi şi Braşov, din cauza ninsorilor abundente şi temperaturilor scăzute,......
Directorul general al Volkswagen, Thomas Schäfer, nu renunță la planul de a închide fabrici în Germania, în ciuda grevei anunțate de sindicate
Directorul general al Volkswagen, Thomas Schäfer, nu renunță la planul de a închide fabrici în Germania, în ciuda grevei ...
Volkswagen nu renunţă la planurile sale privind închiderile de fabrici în Germania, chiar dacă sindicatul a votat să ...
Agenția Fitch a îmbunătățit ratingul Garanti Bank la „BB”, cu perspectivă stabilă
Agenția Fitch a îmbunătățit ratingul Garanti Bank la „BB”, cu perspectivă stabilă
Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingul pentru datoriile pe termen lung al băncii româneşti Garanti Bank S.A. ...
Viktor Orban cere Occidentului să ia foarte în serios amenințările ruse
Viktor Orban cere Occidentului să ia foarte în serios amenințările ruse
Premierul Viktor Orban, care a rămas apropiat de Kremlin în pofida războiului declanşat de Rusia în Ucraina, a cerut ...