Clotilde Armand susține inițiativa lui Nicușor Dan de a bloca PUZ-urile în cinci sectoare din București

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe Facebook că susține intiaitiva primarului Capitalei, Nicușor Dan, de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ-urilor) din sectoarele 2, 3, 4, 5, și 6 din București.
Economica.net - joi, 25 feb. 2021, 17:42
Clotilde Armand susține inițiativa lui Nicușor Dan de a bloca PUZ-urile în cinci sectoare din București

Anunțul făcut de Armand vine după ce joi dimineață Nicușor Dan a trebuit să cedeze mult în privința acestei ințiative și a acceptat o variantă de suspendare pentru trei luni a Planurilor Urbanistice Zonale din cea mai mare parte a Capitalei. Potrivit informațiilor Digi24, Nicușor Dan nu a avut susținere Partidului Național Liberal că să meargă înainte cu acesta ințiativă.

Conform Digi24, liberalii au decis să susțină „o variantă de compromis”, respectiv o suspendare a PUZ-urilor doar pe o perioadă de maximum 3 luni.

„Înțeleg că sunt mulți consilieri la Primăria Capitalei care nu susțin proiectul primarului General de suspendare a PUZ-urilor din București. Vreau să reamintesc despre lupta mea și a echipei USR Sector 1 de anul trecut cu fosta administrație din Sectorul 1, care încerca să betoneze Pădurea Băneasa, să transforme Parcul Herăstrău în cartier rezidențial sau să permită construirea de blocuri între case. Au fost atunci presiuni uriașe asupra noastră, amenințări de tot felul și linșaje mediatice timp de luni de zile. Dar în final am reușit să suspendăm acel PUZ în instanță”, a scris Armand.

Edilul Sectorului 1 a precizat ca il sustine ferm in Nicusor Dan in demersul sau de a suspenda punerea in aplicare a PUZ-urilor din restul Capitalei, sustinand ca cetatenii trebuie sa aiba prioritate in fata intereselor imobiliare.

„Suntem singurul sector din București care a reușit asta. De ce? Pentru că rezistăm în această luptă cu mafia imobiliară indiferent de presiunile mediatice sau politice, pentru că noi vrem să trăim într-o Capitală în care cetățenul este mai important decât o placă de beton. Doresc să transmit sprijinul meu ferm și toată susținerea mea pentru demersul primarului General. Împreună putem salva acest oraș de cei care timp de 30 de ani au distrus parcuri întregi, zone verzi, monumente istorice și destine. Mafia poate fi învinsă”, a precizat primarul Sectorului 1.

Citiți și: Nicușor Dan: Nu vom încălca legea și nu vom da autorizații de construcție pentru spațiile verzi. Vom reveni la PUG după suspendarea PUZ-urilor | Economica.net

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut ieri în cadrul unei conferințe de presă ce se va întâmpla după ce planurile urbanistice ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6 vor fi suspendate și că Primaria nu va acorda autorizații de construcție pe terenuri care sunt spații verzi. Reamintim că pe ordinea de zi a CGMB din 26 februarie se află proiecte de suspendare a planurilor urbanistice.

„Ce se va întâmpla în urma suspendării PUZ-urilor de sector? Pentru că s-a spus în spațiul public că urmează o apocalipsă. Nu. Bucureștiul are o documetare de urbanism care este PUG. După suspendarea PUZ-urilor de sector, revenim la PUG, asta este tot”, a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă. Primarul a explicat și ce se va întâmpla după suspendarea PUZ-urilor: „Bineînțeles că nu suntem absurzi. Adică, dacă în baza PUZ-urilor de sector s-a prevăzut extinderea unei școli, gradinițe, pasaj rutier, o mare lucrare de infrastructură de care Primăria sau primăriile de sector au neovie, pentru că există deja toate avizele, Consiliul poate da punctual un PUZ pentru respectiva invesiție. Aceste investiții nu vor fi în niciun caz blocate”.

Te-ar mai putea interesa și
Nicuşor Dan: Propunerea noului Plan Urbanistic General, finalizată la sfârşitul anului sau la început de 2025
Nicuşor Dan: Propunerea noului Plan Urbanistic General, finalizată la sfârşitul anului sau la început de 2025
Propunerea unui nou Plan Urbanistic General (PUG) va fi finalizată la sfârşitul anului sau la începutul lui 2025, după care va urma avizarea sa de aproximativ 40 de instituţii şi, ulterior,......
Chef Foa va lansa cartea digitală „Street Food acasă” pe platforma FoodFix
Chef Foa va lansa cartea digitală „Street Food acasă” pe platforma FoodFix
FoodFix Tech, platforma digitală ce își propune să devină 'Spotify-ul artei culinare' și să transforme experiența ...
PepsiCo promovează doi români în poziții cheie la nivel de grup
PepsiCo promovează doi români în poziții cheie la nivel de grup
Emilian Dinică preia conducerea Supply Chain în regiunea Balcanilor de Est (România, Bulgaria, Moldova), iar Daniel Drăgușin ...
Camera Deputaţilor: PFA-urile, întreprinderile individuale şi cele familiale vor putea fi transformate în societăţi cu personalitate juridică
Camera Deputaţilor: PFA-urile, întreprinderile individuale şi cele familiale vor putea fi transformate în societăţi ...
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede posibilitatea transformării persoanelor fizice ...