„Preţul noilor acţiuni din emisiune ar putea să nu fie semnificativ mai mic decât cotaţia actuală a titlurilor”, se arată în programul adunării generale anuale din luna mai a asigurătorului german, cel mai mare din Europa.
Asigurători precum Prudential şi AIA sunt listaţi deja la Hong Kong, în timp ce companiile străine nu au încă acces la bursa din Shanghai.
Listarea acţiunilor la o a doua bursă reprezintă de mai multe luni un subiect fierbine în board-urile companiilor germane.
Surse din sectorul financiar au declarat anul trecută că mai multe companii germane cu acţiuni blue-chip se pregătesc pentru listarea în China, între numele menţionate fiind Adidas, Volkswagen şi Daimler, deşi oficialii acestora au negat.
Compania germană de servicii poştale Deutsche Post a anunţat miercuri că analizează listarea acţiunilor în străinătate, pentru a atrage o bază mai diversificată de investitori.
Multinaţionale ca HSBC, Coca Cola, Standard Chartered şi Unilever şi-au exprimat interesul pentru listarea la o viitoare platformă innternaţională a bursei din Shanghai.
În pofida interesului în creştere, discuţiile despre această platformă internaţională au loc de aproape un deceniu, dar lansarea acesteia a fost amânată de nenumărate ori din cauza unor probleme plecând de la temeri legate de atragerea de plasamente speculative şi până la criza financiară mondială.
Listarea la Hong Kong, regiune administrativă specială a Chinei, cu reglementări financiare şi juridice separate, ar fi mai potrivită, iar Allianz ar putea urma exemplul companiei Prudential, a cărei listare a avut loc în 2010.
Listarea în China nu ar fi prima experienţă a Allianz la o bursă din străinătate. Compania a delistat certificatele americane de depozit de la bursa din New York în 2009, după aproape un deceniu de prezenţă pe piaţa americană.