Proiect de 17,5 milioane de euro pentru un centru de agrement şi o parcare supraterană. Vezi unde

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a semnat, marţi, un contract de finanţare pentru amenajarea unui centru de agrement şi divertisment în Poiana Braşov, care se ridică la peste 10 milioane de euro, şi a unei parcări supraterane cu cinci etaje în Poiana Mică, în valoare de 7,5 milioane de euro.
Economica.net - mar, 03 apr. 2012, 18:43
Proiect de 17,5 milioane de euro pentru un centru de agrement şi o parcare supraterană. Vezi unde

Contractul de finanţare pentru centrul de agrement a fost semnat, marţi, la Braşov, de ministrul Cristian Petrescu, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, şi de directorul Pol de creştere Braşov, Mihai Veştea.

Suma totală a poriectului este de 44,5 milioane lei, valoarea totală eligibilă fiind de 34,2 milioane de lei (98%), iar contribuţia municipalităţii de 18,8 milioane lei (2%).

Clădirea unde urmează să fie amplasat centrul de agrement şi divertisment va avea o suprafaţă utilă de aproape 5.000 de metri pătraţi, completată cu amenajări în aer liber de încă aproximativ 13.000 de metri pătraţi, din care aproximativ 1.000 de metri pătraţi drumuri şi parcări, 5.000 de metri pătraţi zonă verde, iar restul, piste de skateboard şi biciclete, precum şi pârtii pentru sănii.

De asemenea, va fi amenajat şi un club de bowling cu o capacitate de 180 de persoane, care va fi dotat cu piste profesioniste de bowling, mese de biliard, piste de minibowling, jocuri electrice şi electronice, o sală de căţărare (pereţi de căţărare, suprafaţă 250 metri pătraţi).

Totodată, va fi amenajată o sală multifuncţională cu o capacitate de 246 de persoane, un spaţiu de expoziţie, locuri de parcare şi un teren de joacă în aer liber skate, biciclete, săniuş-bob.

Acest proiect este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – Poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de creştere.

„Mă bucur că am avut posibilitatea de a semna acest contract, deoarece este nu doar un lucru bun, ci şi un exemplu de urmat şi de către celelalte autorităţi locale. Cu acesta, avem zece proiecte pentru care s-a semnat deja contractul de finanţare, dintre cele 25 depuse de Braşov, prin Planul Integrat de Dezvoltare. La Braşov, de facilităţile Centrului de agrement vor beneficia aproximativ 35.000 de persoane pe an. Cred că este un lucru foarte bun. În ţară avem foarte multe structuri de cazare, dar puţin facilităţi de agrement. Odată cu creşterea numărului acestor facilităţi, sunt convins că va creşte şi perioada de şedere a turiştilor”, a spus ministrul Cristian Petrescu.

Centrul are ca termen de finalizare 24 de luni, urmând să fie gata în aprilie 2014, şi ar trebui să găzduiască cel puţin 72 de evenimente anuale.

Tot marţi, s-a semnat un al doilea proiect pentru Poiana Braşov, inclus în Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Braşov, în valoare de 7,5 miloane de euro (31 milioane lei), care vizează amenajarea unei parcări supraterane cu cinci etaje în Poiana Mică, pe o suprafaţă de aproape 10.000 de metri pătraţi.

Parcarea va avea o capacitate de circa 600 de autovehicule şi va conţine şi un terminal de transport public care să fie utilizat pentru asigurarea transportului între parcare şi Poiana Braşov pentru cei care aleg să-şi lase maşinile în parcarea respectivă.

Terminalul de transport este necesar şi în varianta în care municipalitatea va decide restricţionarea accesului auto al autobuzelor de capacitate mare în Poiana Braşov. La fiecare nivel dintre cele cinci ale parcării vor exista puncte de informare, zone de aşteptare, grupuri sanitare şi încăperi pentru odihnă şi recreere.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe de raportare?
Peste 5.000 de companii din România au de întocmit rapoarte de durabilitate în 2025-2026. Ce presupun aceste cerințe ...
Durabilitatea a devenit în ultimii ani unul dintre principiile de bază care guvernează modul în care economiile și societățile își gândesc și planifică dezvoltarea. La nivelul Uniunii......
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
CNSP și-a redus estimarea privind creșterea economică pe care o va înregistra România în 2024 de la 3,4% la 2,8%
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a modificat în scădere la 2,8%, de la 3,4% anterior, proiecţia de ...
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Armata turcă îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii, după exploziile din Liban
Turcia îşi revizuieşte măsurile de securizare a dispozitivelor de comunicaţii utilizate de forţele armate, în urma ...
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ei a fost arestat pentru crimă
Reglare de conturi cu împușcături și morți în familia Tatianei Bakalciuk, cea mai bogată femeie din Rusia. Soțul ...
Vladislav Bakalciuk, soţul celei mai bogate femei din Rusia de care este despărţit, a fost joi arestat şi pus sub acuzare ...