La licitaţia pentru cele 30 de apartamente cu una şi cu două camere situate pe strada Hunedoarei, aproape de centrul municipiului Arad, s-au înscris 58 de persoane şi o firmă, care au făcut 84 de oferte, existând situaţii în care un cumpărător a licitat pentru mai multe locuinţe.
Cea mai mare concurenţă a fost de şapte oferte pentru o locuinţă cu o cameră, aflată la mansardă. Preţul de pornire a fost de 31.000 de lei, iar cel de adjudecare a fost de 45.710 lei.
Pentru un alt apartament, cu două camere, au fost trei oferte, iar preţul de strigare a fost de 56.000 de lei, în timp ce preţul de vânzare a ajuns aproape dublu, la 91.200 de lei, acesta fiind şi cea mai scumpă locuinţă vândută în cadrul licitaţiei.
În total, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Arad, care a executat silit un investitor imobiliar, a reuşit să încaseze la licitaţie suma de 2.000.248 de lei.
Licitaţia de miercuri a fost a treia, în cele două blocuri fiind 31 de apartamente. La licitaţiile precedente, doar o locuinţă a fost vândută, iar acum preţurile de strigare la cele rămase au scăzut la 50 la sută faţă de cele iniţiale.
Săptămâna trecută, mai mulţi arădeni s-au plâns jurnaliştilor că reprezentanţii Fiscului nu îi lasă să vadă locuinţele scoase la licitaţie, astfel că joi nu era depus încă niciun dosar de participare.
Ulterior, funcţionarii le-au arătat oamenilor schiţe şi fotografii, susţinând că există neînţelegeri cu proprietarul imobilelor sechestrate, care „refuză să predea cheile locuinţelor”.
„Este o executare silită, dar proprietarul refuză orice colaborare. Noi am putea sparge uşile ca oamenii să vadă interioarele, însă nu ar avea cine să le mai păzească apoi şi există riscul vadalizării acestor apartamente”, declara purtătorul de cuvânt al DGFP Arad, Călin Arusti.
Licitaţiile au avut loc în urma executării silite a proprietarilor unui complex de blocuri, pentru o datorie către bugetul de stat.