Şeful RATB a fost demis, deoarece a investit prost banii regiei

Şeful Regiei Autonome de Transport Bucureşti a fost demis, astăzi. El nu mai deţine funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Regiei, dar rămâne în continuare directorul ei. Decizia a fost luată de consilierii municipali care îl acuză pe oficial că a investit prost banii RATB. În plus, lui Adrian Criţ i se reproşează că nu a gestionat corect greva şoferilor din acest an.
Economica.net - mar, 08 nov. 2011, 17:53

„Am aflat cu surprindere despre decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti de a mă înlocui din funcţie, până la această oră nefiindu-mi comunicate oficial şi motivele. Nu mă voi lansa într-o controversă, deoarece, în cazul meu, rezultatele, îmbunătăţirile în ce priveşte transportul din Bucureşti se văd, circulă în faţa dumneavoastră”, a spus Adrian Criţ, citat într-un comunicat de marţi al RATB, transmis de MEDIAFAX.

El a precizat că decizia CGMB nu a fost una tipic managerială, legată de rezultate sub aşteptări. „Modul de acţiune şi lipsa de comunicare, vădite în acest caz, mă duc cu gândul la practici dintr-o altă epocă, de care credeam că am scăpat”, a mai spus Adrian Criţ.

Directorul general al RATB a precizat că în numai un an şi jumătate a adus schimbări importante în structura regiei, respectiv a redus posturile de conducere şi a restructurat zonele ineficiente, având acum cu circa 700 de salariaţi mai puţini.

„Am luat măsuri dure de stopare a furturilor de orice fel din regie şi am aplicat sancţiuni la fel de dure angajaţilor care nu-şi respectă sarcinile. În acelaşi timp, am iniţiat o serie de proiecte care să îmbunătăţească transportul public, prin modernizări la nivelul parcului circulant şi introducerea unor sisteme moderne de plată şi monitorizare. Poate cel mai important pas, cel mai recent, a fost legat de iniţiativa de a extinde reţeaua de transport public în cartierele rezidenţiale cele mai noi şi în Ilfov”, a mai spus Adrian Criţ.

El a făcut referire şi la introducerea traseelor de noapte în Capitala, proiectul Bucharest City Tour, destinat celor care vor să viziteze cele mai importante puncte ale oraşului, dar şi la turismul ecumenic, despre care spune că au fost foarte bine primite de cetăţeni şi de turiştii străini.

Te-ar mai putea interesa și
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Kosovo sunt lipsiţi de energie electrică de zile întregi din cauza mai multor probleme apărute ca urmare a unei furtuni de zăpadă sau......
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că Franţa a încercat să stabilească "un dialog cu Moscova pe ...
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a investit în acest an peste 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, ...
45,8 milioane de tone de  mărfuri încărcate și descărcate în porturile maritime ale României
45,8 milioane de tone de mărfuri încărcate și descărcate în porturile maritime ale României
Mărfurile încărcate şi descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime au totalizat 45,869 milioane tone, ...