Directorul SFT CFR a demisionat şi avertizează asupra unui tun imobiliar la hotelul Astoria Snagov

Directorul general al Societăţii Feroviare de Turism SFT CFR SA, Alexandru Dumitrescu, a demisionat vineri din funcţie şi susţine că există presiuni care vizează complexul Astoria Snagov, similare celor de la Astoria Bucureşti, pierdut în urma unei executări silite pentru plata unor datorii infime.
Economica.net - vin, 20 apr. 2012, 15:31
Directorul SFT CFR a demisionat şi avertizează asupra unui tun imobiliar la hotelul Astoria Snagov

Hotelul Astoria din Capitală a fost executat silit şi scos la licitaţie în 2008 pentru a acoperi o datorie de 200.000 de lei. În urma executării silite, clădirea a fost vândută prin licitaţie către frima Orhideea Gardens, pentru suma de 2,5 milioane de euro.

Alexandru Dumitrescu susţine că l-a avertizat pe ministrul Transporturilor Alexandru Nazare, cu privire la „iminenţa unui alt joc avocăţesc, folosind tertipul executărilor silite, care vizează în principal activul Astoria Snagov”, însă nu a primit niciun răspuns.

„Am constatat, însă, că tot efortul pe care l-am depus pentru redresarea societăţii a atras în ultima perioadă asupra mea şi asupra SFT foarte multe presiuni, legate cu siguranţă de interese imobiliare ale unor oameni pe care i-aţi promovat din anturajul dumneavoastră asupra patrimoniului actual al SFT. Şi de acest fenomen, v-am avertizat, deja (…) Şi vă avertizez, din nou, asupra faptului că se pregăteşte un tun imbobiliar similar celui de la Astoria Bucureşti”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de Dumitrescu şi adresată ministrului.

Dumitrescu a fost numit la conducerea SFT în octombrie 2010 şi susţine că în acel moment compania avea pierderi de 6 milioane lei, care în timpul mandatului său au fost eliminate aproape în totalitate.

El spune că în perioada în care a condus SFT, datoriile companiei au fost reduse cu 30%, cheltuielile cu 85%, iar societate a obţinut pentru prima dată profit operaţional, după şapte ani de pierdere consecutivă.

„Îmi exprim speranţa, că măcar în al doisprezecelea ceas, veţi acţiona pentru a împiedica pierderea de către statul român a unui activ patrimonial atât de valoros precum Astoria Snagov. Încă mai sper ca veţi evita ca numele dumneavoastră să fie legat de un nou tun imobiliar, aşa cum a fost cel al ex-ministrului PNL Ludovic Orban în cazul Astoria Bucureşti”, se arată în încheiererea scrisorii.

SFT CFR SA este controlată de stat, prin Ministerul Transporturilor, şi are ca obiect de activitate efectuarea de transport feroviar de călători cu specific de turism feroviar, cazare şi alimentaţie publică în hoteluri, baruri şi restaurante.

Te-ar mai putea interesa și
Scandalul Big Brother – SUA acuză giganţii din domeniul platformelor sociale de „supraveghere în masă”
Scandalul Big Brother – SUA acuză giganţii din domeniul platformelor sociale de „supraveghere în masă”
Un studiu efectuat de-a lungul mai multor ani arată că giganţii din domeniul platformelor sociale şi internetului practică "supravegherea în masă" pentru a capitaliza datele personale ale......
Românii au cheltuit peste jumătate de milliard de euro cu Revolut, în vacanțe externe, în special în Germania la Campionatul European de Fotbal
Românii au cheltuit peste jumătate de milliard de euro cu Revolut, în vacanțe externe, în special în Germania la Campionatul ...
Românii au cheltuit în vacanța de vară peste 548 de milioane de euro cu Revolut. Marele câștigător al sezonului a ...
Transfăgărășan: Cel mai spectaculos drum din România împlinește azi 50 de ani
Transfăgărășan: Cel mai spectaculos drum din România împlinește azi 50 de ani
Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a transmis vineri un mesaj cu ocazia aniversării a 50 de ani de ...
Iran promite un „răspuns zdrobitor” pentru Israel din partea „frontului rezistenţei”
Iran promite un „răspuns zdrobitor” pentru Israel din partea „frontului rezistenţei”
Gardienii Revoluţiei din Iran, armata ideologică a regimului de la Teheran, a declarat joi că Israelul va primi "un răspuns ...