Korodi a admis existenţa unor „structuri organizate” care se ocupă de infracţionalitatea în silvicultură, pe care le-a caracterizat ca fiind „organizaţii mari”.
„Am o sarcină de la primul-ministru, de restructurare a companiei, a Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, şi aici am început şi am cerut deja o analiză din partea conducerii Romsilva, să vedem unde sunt elemente de ajustare. (…) Pentru că, la ora actuală, se pare, costurile sunt destul de mari. Şi aici trebuie să găsim elemente noi care, pe managementul instituţiei, pot să aducă îmbunătăţirea”, a declarat Korodi, în interviul acordat MEDIAFAX.
Pe acelaşi subiect, ministrul Mediului a anunţat că şi-a propus ca, în mandatul de cel mult opt luni, tot ce înseamnă activităţi ilegale silvice să fie contracarate.
„Nu numai de ministerul nostru, vreau să colaborez cu Ministerul de Finanţe, cu Ministerul de Interne şi cu Ministerul Justiţiei – desigur, cu procuratura – ca să existe o alianţă de instituţii strategice care poate să vină împotriva unor structuri care sunt organizate pe infracţionalitatea în sivicultură. Şi aici nu vorbim de Romsilva, vorbim de toate proprietăţile din România şi de toţi cei care acţionează împotriva proprietăţii – a statului sau proprietate privată – şi vorbim de organizaţii mari. Aici am propus ca, în următoarele opt luni de zile, să putem să facem paşi importanţi”, a afirmat demnitarul.