Până la începutul acestui an, Carpatica a calculat rezultatele luând în considerare standardele de raportare locale (RAS). Din 2012, toate băncile utilizează standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS).
Activele BCC se situau la finele lunii martie la 4,23 miliarde lei, cu 12% peste valoarea de la finalul anului trecut, de 3,78 miliarde lei.
Creditele şi angajamentele acordate firmelor şi populaţiei însumează 1,1 miliarde lei, cu 15% peste soldul de la finele anului trecut, dar reprezintă numai 25% din totalul activelor.
Ponderea cea mai importantă în activ o deţin efectele publice şi valorile asimilate, acestea reprezentând în total 50% la sfârşitul trimestrului I al anului 2012, respectiv 2,11 miliarde lei.
În ceea ce priveşte elementele de pasiv, datoriile privind instituţiile de credit sunt totalizează 1,3 miliarde lei, cea mai importantă parte este deţinută de depozitele atrase de la clientelă, în sumă de 2,5 miliarde lei, adică peste 58% din total.
„În 2012 banca îşi concentrează toate resursele pentru a asigura revenirea cu caracter de permanenţă în zona de profitabilitate” a declarat într-un comunicat directorul general al băncii, Nicolae Surdu.
Banca a programat pentru acest an investiţii de 7,8 milioane lei, bani din care 3,1 milioane lei vor fi distribuţi către proiecte şi soluţii informatice.
Carpatica este controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, care deţine indirect aproape 46% din acţiuni. În nume propriu controlează 41,29%, iar prin Atlassib mai are 4,55%. Unul dintre partenerii de afaceri ai acestuia, Corneliu Tănase, are 11,22% din acţiuni. Totodată, fiul unui fost partener de afaceri al lui Carabulea, Alin Albu, deţine un pachet de sub 5% din acţiuni.
În acţionariat se află, printre alţii, persoanele fizice Antonio Gian Olivo – 4,79% şi Lucio Olivo – 5,77%.
Acţiunile băncii au închis sesiunea de marţi în creştere cu 4,02%, la 0,0595 lei. La acest preţ, capitalizarea Carpatica este de 187,2 milioane lei (42,7 milioane euro).