ZF: Se anunţă cel mai bun an pentru autostrăzi. 2012 ar putea deveni cel mai bun an de după Revoluţie la capitolul inaugurări de şosele, în contextul în care se anunţă că vor fi tăiate panglici pentru 128 de noi kilometri de autostrăzi şi circa 316 km de drumuri naţionale reabilitate, potrivit informaţiilor Business Construct, pe baza datelor transmise de CNADNR. Cea mai aşteptată autostradă ce ar trebui deschisă circulaţiei anul acesta este Bucureşti-Ploieşti, alternativă la DN 1, cel mai circulat drum din România. Cei 62 de kilometri ce leagă cele două oraşe ar urma să fie gata în două etape: aproape 55,5 km vor fi livraţi în al doilea trimestru al acestui an, în timp ce primii 6,5 km, ce pornesc din Capitală, au ca termen luna octombrie.
Gândul: Când înlocuieşte tânărul corporatist român cariera cu familia. Portretul „Sprinterului” şi al „Jogger-ului”. Tinerii corporatişti cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani care lucrează pentru companii multinaţionale pot fi împărţiţi în patru categorii, în funcţie de vârstă, de atenţia acordată vieţii profesionale şi de atenţia acordată celei de familie, conform studiului „Cum gândesc tinerii corporatişti ai României şi când devine familia mai importantă decât cariera”, realizat de către agenţia Exact Cercetare şi Consultanţă.
Capital: Ce s-a ales de cel mai curajos proiect IT din România. Proiectul e-romania era menit să conţină cât mai multe informaţii despre ţara noastră. Branduit drept „e-România”, nu poate fi accesat nici pe e-romania.ro, nici pe romania.ro ci pe romania.gov.ro. Autoritățile estimau că se vor aloca circa 500 de milioane de euro in perioada 2010-2013. „În acest moment, singura componentă explicit legată de strategia e-Romania este cea legată de proiectul e-Romania 2” au spus cei de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în urma unei solicitări Capital.
EVZ: Bugetarii, la mică distanţă de salariile din 2010. Reducerea evaziunii ar putea compensa parţial în buget revenirea salariilor lucrătorilor de la stat la nivelul anterior. Reîntregirea salariilor bugetarilor rămâne în grafic. Până acum, este principala cheltuială suplimentară pe care guvernanţii sunt dispuşi să o realizeze în 2012, de la buget.
Curs de guvernare: Reîntregirea economiei se amână cu un an: De-abia în 2014 vom reveni la PIB –ul din 2008. După revizuirea datelor macroeconomice prognozate, în contextul cerinţelor impuse de Pactul Fiscal semnat recent de România, revenirea economiei la nivelul maxim atins în 2008 se va produce în 2014 şi nu în 2013, cum era prognozat anterior.Creşterile economice anuale din perioada 2012 – 2014 au fost revizuite în jos, în parte ca urmare a efectului de bază dat de performanţa anului 2011 (2,5% în loc de 1,5% avut în vedere iniţial) şi în parte ca urmare a păstrării deficitului structural în limitele convenite la nivel european.