Acţionarii companiei au aprobat joi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an, potrivit căruia veniturile totale sunt estimate la 196,3 milioane de lei, în urcare cu 12% faţă de 2011, acelaşi ritm de creştere fiind previzionat şi pentru cheltuieli, care vor ajunge la 193,1 milioane de lei, potrivit datelor Boromir transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Anul trecut, veniturile Boromir au fost de 175 milioane de lei, cheltuielile de 172,9 milioane de lei, iar profitul net de 1,3 milioane de lei.
Acţionarii au aprobat şi programul de investiţii pentru acest an, în sumă de 2,6 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru extinderea spaţiilor de producţie şi depozitare, precum şi pentru cumpărarea unei linii de produse de panificaţie.
În aceeaşi adunare generală a fost aprobată contractarea de la ING Bank, prin sucursala Bucureşti, a unui credit de 35 milioane de lei. Destinaţia creditului va fi emiterea de scrisori de garanţie pentru participare în cadrul PEAD – Program de furnizare de produse alimentare pentru persoanele defavorizate din comunitate.
De asemenea, a fost aprobată răscumpărarea de către companie a maxim 10% din propriile acţiuni, la un preţ pe titlu cuprins între 0,10 şi 0,30 lei/acţiune.
Boromir a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri în creştere cu 17%, la 148,7 milioane lei (35,1 milioane euro).
Grupul Boromir are activităţi în morărit şi panificaţie şi mai include companiile Boromir Ind (Râmnicu Vâlcea şi Deva), Boromir Pan, Moara Cibin (MOIB), Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu (AMY) şi Panmed Mediaş.
Preţul acţiunilor Boromir Prod s-a menţinut în şedinţa bursieră de marţi la 0,18 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 41,9 milioane lei (9,6 milioane de euro).