AGA la complexele energetice Craiova, Rovinari şi Turceni a aprobat fuziunea şi crearea CE Oltenia

 Acţionarii complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni au aprobat, luni, în AGA proiectul de fuziune şi crearea companiei Complexul Energetic Oltenia, potrivit unui raport transmis, joi, de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar la cele trei societăţi care vor fuziona.
Economica.net - joi, 03 mai 2012, 16:19
AGA la complexele energetice Craiova, Rovinari şi Turceni a aprobat fuziunea şi crearea CE Oltenia

Noua societate va fi formată din Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu-Jiu. Toate companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

Companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia au în derulare investiţii totale de aproximativ un miliard de euro, din care jumătate reprezintă obligaţii de conformare la normele europene de mediu, iar 300 milioane euro sunt alocaţi activităţilor miniere.

Sediul noii companii a fost stabilit la Complexul Energetic Turceni, judeţul Gorj.
Capitalul social subscris al Complexului Energetic Oltenia va fi de 1,265 miliarde lei, iar statul va controla prin Ministerul Economiei 77,17% din acţiuni.

Fondul Proprietatea va controla 21,54% din titluri, Societatea Comercială pentru Închiderea – Conservarea Minelor, care este in faliment, va deţine 0,44%, iar Termoelectrica va avea 0,85%, potrivit raportului transmis de FP.
Fondul Proprietatea reaminteşte că la finele lunii noiembrie a anului trecut a semnat un memorandum de înţelegere cu Ministerul Economiei pentru înfiinţarea CE Oltenia.

Într-un comunicat transmis în martie de Ministerul Economiei se menţiona că înfiinţarea CE Oltenia va contribui, printre altele, la consolidarea securităţii energetice a României şi realizarea pe termen mediu de noi capacităţi de producţie a energiei pe bază de lignit.

Crearea noii societăţi a fost aprobată în luna februarie de Consiliul Concurenţei.
Pe lângă această societate, Guvernul intenţionează forme o altă companie, denumită Complexul Energetic Hunedoara, din care vor face parte termocentralele Paroşeni şi Mintia şi minele considerate viabile ale Companiei Naţionale a Huilei (CNH).

Cele două companii energetice nou create ar trebui să fie privatizate până la sfârşitul acestui an, conform calendarului convenit de autorităţi cu Fondul Monetar Internaţional.

Te-ar mai putea interesa și
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a contractat un Airbus A320 de la Dan Air
Tarom a încheiat un parteneriat cu Dan Air şi a contractat, în regim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance), o aeronavă necesară în perioada sezonului de iarnă, în lunile decembrie şi......
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun Deep
Tribunalul obligă Administrația de Apă Dobrogea Litoral sa comunice studiile de ecotoxicitate pentru proiectul Neptun ...
Tribunalul Bucureşti obligă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral şi Institutul Grigore Antipa să comunice ...
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1, închisă din cauza rafalelor de vant care ajung la 120 km/h
Autostrada A1 a fost închisă vineri dimineaţa, între Sibiu şi Boiţa, din cauza vântului puternic, a informat DRDP ...
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte automobile au făcut Dacia şi Ford
Producția de mașini a României a urcat cu 19%, după primele zece luni din 2024, până la 466.838 de unități. Câte ...
Raportul ACAROM cu privire la producția de mașini a României arată că, în perioada ianuarie - octombrie 2024 au fost ...