Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat că de sâmbătă va relansa linia de transport „Bucharest City Tour”, destinată vizitării obiectivelor turistice din Bucureşti.
Astfel, patru autobuze supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, prevăzute cu ghid audio în limbile română şi engleză, vor circula pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff şi Piaţa Presei.
Noutatea adusă de RATB în acest an este dotarea autobuzelor cu sistem internet wireless gratuit.
Autobuzele vor circula între orele 10.00 şi 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care are 14 staţii şi poate fi parcurs în aproximativ 50 minute.
Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.
Preţul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi poate fi cumpărat din autobuzele turistice.
Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat pe 28 iulie 2011, costurile de închiriere ale autobuzelor ridicându-se anul trecut la circa 60.000 de euro pentru trei luni.
Proiectul Bucharest City Tour, iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a continuat şi în perioada sezonului rece. Regia preciza că pe linia turistică Bucharest City Tour vor circula autobuze Mercedes Citaro Euro 4, pentru a asigura condiţiilor optime de călătorie pentru turişti în perioada de iarnă.