Bursa a scăzut uşor în prima parte a şedinţei, pe o lichiditate în revenire

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 0,4% în prima parte a şedinţei de miercuri, în linie cu marile bursele externe, într-o piaţă cu lichiditate în revenire uşoară şi în care investitorii nu au reacţionat vizibil la rezultatele financiare anunţate de OMV Petrom pentru primul trimestru.
Economica.net - mie, 09 mai 2012, 10:57
Bursa a scăzut uşor în prima parte a şedinţei, pe o lichiditate în revenire

Piaţa a deschis ziua în creştere cu 0,37%, însă în următoarele 20 de minute a trecut pe scădere uşoară. Punctul minim al indicelui general BET-C a fost atins chiar la mijlocul zilei, când piaţa era cu 0,4% sub închiderea de marţi.

La ora 13:11, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,47%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,31% sub nivelul de la finalul şedinţei precedente.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era în scădere cu 0,56%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborât cu 0,57%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii nu au reacţionat vizibil la rezultatele financiare din primul trimestru anunţate de OMV Petrom (SNP). În prima oră cotaţia acestor titluri a urcat de mai multe ori până la un nivel maxim al primei părţi a zilei de 0,41 lei, respectiv cu 1,26% peste nivelul de marţi. Ulterior, preţul a revenit foarte aproape de închiderea şedinţei precedente.

La mijlocul zilei, acţiunile erau în creştere nesemnificativă, cu 0,07%, la 0,4052 lei. Aceste titluri au înregistrat al cincilea rulaj din piaţă, de 838.000 de lei.

OMV Petrom a înregistrat în perioada ianuarie – martie un profit trimestrial record, de 1,38 miliarde lei (381 milioane euro), în creştere cu 65% faţă de acelaşi interval din anul precedent, şi vânzări în urcare cu 21%, la 6 miliarde lei (1,3 miliarde euro).

Acţiunile Fondului Proprietatea au continuat să fie cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 3,7 milioane lei, iar preţul a stagnat la 0,556 lei.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 10,7 milioane lei (2,4 milioane euro), valoare cu 20% peste rulajul din prima parte a şedinţei anterioare, de 8,9 milioane lei (2 milioane euro).

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele de la Paris şi Londra erau în scădere cu câte 0,5%, iar piaţa de la Frankfurt era în stagnare. Pieţele externesunt tensionate, din cauza speculaţiilor că Grecia ar putea fi împinsă în afara zonei euro.

Te-ar mai putea interesa și
Austria este deschisă să accepte intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen și cu frontierele terestre
Austria este deschisă să accepte intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen și cu frontierele terestre
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol......
Revolut își face rețea proprie de ATM-uri și va acorda credite pentru companii. Banca digitală a ajuns la 50 de milioane de clienți și a lansat un card special din metal
Revolut își face rețea proprie de ATM-uri și va acorda credite pentru companii. Banca digitală a ajuns la 50 de milioane ...
Pentru 2025, Revolut a pregătit lansarea creditului ipotecar, integral digitalizat, a propriei rețele de bancomate și ...
Seulul susține că Rusia a livrat Coreei de Nord rachete antiaerine în schimbul trupelor trimise să lupte în Ucraina
Seulul susține că Rusia a livrat Coreei de Nord rachete antiaerine în schimbul trupelor trimise să lupte în Ucraina
Rusia a furnizat Coreei de Nord rachete antiaeriene în schimbul trimiterii a mii de soldaţi pentru a sprijini războiul ...
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul Energetic Naţional
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul ...
Capacităţile de producţie a energiei electrice puse în funcţiune până la această dată totalizează 900 MW şi ne ...