Protest spontan la ArcelorMittal Galaţi, după ce conducerea a anunţat că ar putea închide o uzină

Peste 350 de muncitori din Uzina de Piese de Schimb şi Reparaţii Siderurgice de la ArcelorMittal Galaţi au oprit lucrul, joi dimineaţă, şi s-au adunat în faţa unei clădiri din apropiere, cerând explicaţii conducerii subunităţii privind intenţia administraţiei combinatului de a închide uzina.
Economica.net - joi, 10 mai 2012, 13:21
Protest spontan la ArcelorMittal Galaţi, după ce conducerea a anunţat că ar putea închide o uzină

Potrivit liderilor sindicali de la ArcelorMittal Galaţi, acţiunea a fost spontană şi s-a încheiat după aproximativ trei ore fără ca salariaţii să primească un răspuns care să-i mulţumească, scrie MEDIAFAX.

„În această dimineaţă (n.r. – joi dimineaţă) a avut loc o grevă spontană în interiorul combinatului. Peste 350 de salariaţi de la UPSRS au încetat lucrul la ora 7.30 şi s-au adunat în faţa unei anexe a uzinei, cerând explicaţii cu privire la anunţul privind încetarea producţiei de piese mecanice. În faţa lor au venit directorii uzinei, însă oamenii au fost nemulţumiţi de explicaţiile primite. Ei s-au întors la lucru după aproximativ trei ore”, a declarat Vasile Crişan, purtătorul de cuvânt al sindicatului Siderurgistul.

Protestele legate de închiderea uzinei respective au continuat pe parcursul zilei de joi, la ora 14.00, sindicatul Solidaritatea organizând o acţiune la poarta combinatului siderurgic.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului nu sunt însă decât organizatorii acţiunii (aproximativ zece persoane).

În acelaşi timp, Federaţia Sindicală a Metalurgiştilor – Metarom a transmis un comunicat în care îşi arată îngrijorarea faţă de faptul că la ArcelorMittal Galaţi se fac demersuri pentru restrângerea activităţii combinatului.

„Conducerea Combinatului a luat în calcul, ca pe termen mediu să reducă numărul locurilor de muncă cu aproximativ 700, scopul final fiind acela de a restructura considerabil activitatea la Combiatul Siderurgic ArcelorMittal”, se arată în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, oficialii ArcelorMittal Galaţi au anunţat că ar putea renunţa la producţia de piese mecanice noi, una dintre principalele activităţi ale UPSRS.

„Analizăm în prezent posibilitatea de a opri producţia de piese de schimb mecanice noi, una dintre activităţile Departamentului de Mentenanţă şi Piese de Schimb şi de a trece la cumpărarea de piese de la furnizori externi”, declara purtătorul de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu.

Declaraţia acestuia a fost completată cu o informaţie oferită de către Bruno Ribo, directorul general al combinatului siderurgic, care a precizat că a fost deja externalizată producţia a 80 la sută dintre piesele mecanice noi, iar acum se studiază paşii următori.

Din cei aproximativ 700 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi care lucrează la UPSRS, 400 activează în sectorul de producere a pieselor mecanice, la care combinatul va renunţa. Pentru aceştia ar putea exista posibilitatea redistribuirii în alte subunităţi sau ar putea fi deschisă o nouă schemă de plecări voluntare.

Te-ar mai putea interesa și
Revolut își face rețea proprie de ATM-uri și va acorda credite pentru companii. Banca digitală a ajuns la 50 de milioane de clienți și a lansat un card special din metal
Revolut își face rețea proprie de ATM-uri și va acorda credite pentru companii. Banca digitală a ajuns la 50 de milioane ...
Pentru 2025, Revolut a pregătit lansarea creditului ipotecar, integral digitalizat, a propriei rețele de bancomate și unul dintre primii asistenți bancari bazați pe inteligență artificială. O......
Seulul susține că Rusia a livrat Coreei de Nord rachete antiaerine în schimbul trupelor trimise să lupte în Ucraina
Seulul susține că Rusia a livrat Coreei de Nord rachete antiaerine în schimbul trupelor trimise să lupte în Ucraina
Rusia a furnizat Coreei de Nord rachete antiaeriene în schimbul trimiterii a mii de soldaţi pentru a sprijini războiul ...
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul Energetic Naţional
Sebastian Burduja: Cel mai probabil vom depăşi în 2024, după foarte mulţi ani, 1.000 de MW noi instalați în Sistemul ...
Capacităţile de producţie a energiei electrice puse în funcţiune până la această dată totalizează 900 MW şi ne ...
Viktor Orban: Votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru va avea loc pe 12 decembrie
Viktor Orban: Votul pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen terestru va avea loc pe 12 decembrie
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României ...