‘Majoritatea din cei 1.500 sunt şomeri sau dependenţi de droguri, abandonaţi după închiderea centrelor de dezintoxicare din cauza crizei’, a spus preşedintele Praksis, Tzanetos Antypas.
Pe de altă parte, ‘cea mai mare parte din cei 11.500 sunt imigranţi ilegali, care trăiesc câte 15 sau 20 în apartamente dărăpănate din centrul Atenei’, a mai spus el.
În Grecia lipsesc statisticile oficiale privind numărul de persoane fără adăpost şi orice investigaţie realizată de organizaţii este de multe ori ‘cu aproximaţie şi uneori exagerată’, a adăugat Antypas, făcând aluzie la o evaluare recentă a numărului de persoane fără adăpost din Atena la 25.000, publicată anul trecut.
Criza a determinat apariţia unui nou profil al persoanelor fără adăpost, a mai spus el. În prezent, ‘pe străzi se pot vedea persoane, majoritatea bărbaţi între 40 şi 55 de ani, şomeri sau care nu-şi pot plăti chiria sau asuma responsabilităţile familiilor lor’, în condiţiile în care înainte exista un număr mai mare de imigranţi tineri sau dependenţi de droguri, a precizat Antypas.