Două dintre aceste sondaje date publicităţii vineri dau drept câştigătoare Noua Democraţie, dar cu o cifră inferioară marjei de eroare de 3 la sută, în timp ce al treilea indică un avantaj de 6 la sută pentru Syriza, partidul cu cea mai mare creştere în decurs de o săptămână.
În total, ND este creditată cu un scor de 25,5-26,5 la sută, faţă de Syriza, care variază de la 23,6 la 31,5 la sută. Aceste rezultate ar obliga orice câştigător să facă alianţe guvernamentale, pentru a atinge pragul de 38 la sută în vederea obţinerii majorităţii absolute în Parlamentul de 300 de locuri.
Aliat al Noii Democraţii înainte de scrutinul de la 6 mai, când partenerii guveramentali au fost sancţionaţi pentru aplicarea politicii de austeritate impusă de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, Partidul Socialist, PASOK, se plasează pe poziţia a treia, fiind creditat între 9,9 şi 13,5 la sută din voturi.
Un posibil sprijin în eventualitatea formării unei coaliţii, Stânga Democratică are între 4,4 şi 7,5 la sută din voturi, potrivit celor trei sondaje.
Cele patru formaţiuni dau asigurări că doresc menţinerea monedei euro, promovând totodată renegocierea – radicală în opinia partidului Syriza, moderată în opinia celorlalţi – a termenilor regimului de austeritate al ţării în schimbul menţinerii sprijinului din partea Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional.
Concurenţa dintre ND şi Syriza determină scăderea celorlalte formaţiuni care se opun Uniunii Europene şi monedei euro, care i-au şi influenţat pe greci să respingă la 6 mai sacrificiile impuse.
Independenţii populist-naţionalişti pierd astfel jumătate din voturi, fiind creditaţi între 5,3 şi 5,8 la sută, ultra-ortodocşii din cadrul Partidului Comunist KKE cu 5,2 – 5,7 la sută, în timp ce neonaziştii Chryssi Avghi (Zori Aurii) au scăzut la 3,6-5,1 la sută, ceea ce le va permte totuşi să rămână în Parlament, unde au intrat la 6 mai.