Rulajul de pe segmentul de acţiuni era de 15,4 milioane lei (3,4 milioane de euro), peste valoarea transferurilor din prima parte a şedinţei precedente, de 11 milioane lei (2,4 milioane euro). Lichiditatea pieţei a fost asigurată în proporţie de 55% de transferuri deal.
Astfel, două pachete din acţiunile SIF Muntenia au fost transferate pentru 4,8 milioane lei. Operaţiunile au fost încheiate la un preţ de 0,75 lei, în scădere cu 2,6% faţă de referinţă.
Titlurile BRD au fost cedate tot prin două tranzacţii, în valoare cumulată de 3,8 milioane lei, fiecare fiind perfectată la un preţ de 8,4 lei pe unitate, cotaţie similară cu cea de referinţă.
Pe piaţa principală, cele mai tranzacţionate erau acţiunile FP, cu un rulaj de 4,1 milioane lei. Cel mai recent schimb s-a încheiat la 0,482 lei, în scădere cu 1,39% faţă de referinţă.
La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,56%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,41% sub închiderea de luni.
În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era cu 0,57% sub nivelul şedinţei precedente.
Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scăzut cu 0,46%. Indicele reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,77%, evoluţia pieţelor fiind însă limitată de temerile că cererea de ajutor extern din partea Spaniei pentru stabilizarea sectorului bancar nu va marca ultimul capitol al crizei.