Cursul a revenit peste 4,46 lei/euro pe interbancar

Cotaţiile monedei naţionale au revenit peste 4,46 lei/euro, deşi la jumătatea sesiunii au coborât sub acest nivel cu ajutorul indirect al băncii centrale, într-o piaţă în care jucătorii au continuat să transfere volume importante de valută, potrivit dealerilor.
Economica.net - mar, 12 iun. 2012, 15:34
Cursul a revenit peste 4,46 lei/euro pe interbancar

În jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,4620 – 4,4640 lei/euro, aproape de nivelul de la finalul şedinţei de luni, de 4,4620 – 4,4630 lei/euro.

La debutul şedinţei interbancare, euro era schimbat pentru 4,4630 – 4,4660 lei, iar spre jumătatea sesiunii leul a început să se aprecieze în urma intervenţiei indirecte a BNR, care are loc deja în mod constant înainte de ora 13:00, când banca centrală anunţă cursul de referinţă, afirmă dealerii.

Cotaţiile au coborât până la un minim de 4,4590 lei/euro, pe volume de transfer mari, iar în a doua parte a zilei cursul a crescut treptat peste 4,46 lei/euro.

Valutele din regiune afişează aprecieri de până la 0,25% faţă de euro, câştigurile fiind temperate de temerile că solicitarea de ajutor extern venită din partea Spaniei pentru stabilizarea sectorului bancar nu va marca ultimul capitol al crizei.

BNR a anunţat marţi un curs de referinţă în scădere pentru a şaptea zi consecutiv, la 4,4587 lei/euro. Cursul de marţi este cu 0,07 bani mai jos decât nivelul de luni, de 4,4594 lei/euro.

Paritatea oficială leu/dolar a crescut cu 1,77 bani, de la 3,5451 unităţi la 3,5628 unităţi. În schimb pentru francul elveţian, cursul a coborât nesmnificativ, de la 3,7131 lei/franc la 3,7128 lei/franc.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Băncile comerciale au practicat marţi dimineaţă dobânzi de 4,91% – 5,41% pe an pentru plasamentele cu scadenţă la o zi, uşor mai sus faţă de cele de luni. Dobânzile practicate pentru sumele plasate pe termen de o săptămână sunt apropiate de cele afişate în sesiunea precedentă, de 4,91 – 5,41% pe an. Randamentele au depăşit uşor rata de politică monetară a BNR, de 5,25% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Vizat de sancţiuni, Lavrov va vizita o ţară din UE pentru prima oară de la începutul războiului în Ucraina – presa din Rusia
Vizat de sancţiuni, Lavrov va vizita o ţară din UE pentru prima oară de la începutul războiului în Ucraina – ...
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov intenţionează să viziteze Malta în luna decembrie pentru a participa la o reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi......
Autostrada Unirii A8: Ultimul lot din tronsonul montan, trimis la ANAP. Are pasaje și tuneluri pe 70% din traseu
Autostrada Unirii A8: Ultimul lot din tronsonul montan, trimis la ANAP. Are pasaje și tuneluri pe 70% din traseu
Compania Națională de Investiții Rutiere a transmis, astăzi, spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții ...
S-a vândut „La Fântâna”. Americanii de la Axel Johnson au cumpărat business-ul creat de antreprenorul Cristian Amza de la Oresa
S-a vândut „La Fântâna”. Americanii de la Axel Johnson au cumpărat business-ul creat de antreprenorul Cristian ...
Compania americană Axel Johnson Inc. (AJI) a achiziționat La Fântâna S.R.L, unul din principalii furnizori pe piața ...
CE Oltenia se pregătește să iasă din acordul cu Tinmar pentru constucția noilor capacități în fotovoltaic și pe gaze și își angajează avocați. Burduja: “Am fost mai mult decât înțelegători, ajunge!”
CE Oltenia se pregătește să iasă din acordul cu Tinmar pentru constucția noilor capacități în fotovoltaic și pe ...
În condițiile în care proiectele de parcuri fotovoltaice și de grup nou pe gaze care ar fi urmat să fie construite împreună ...