5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 12.07.2012

Astăzi se stabileşte soarta mic.ro, cum a devenit Budapesta poarta de intrare a Chinei în Europa şi Allianz Ţiriac îşi restructurează sistemul de pensii private. Citeşte pe larg revista presei 12 iulie
Economica.net - joi, 12 iul. 2012, 05:35
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 12.07.2012

ZF: Minimax Discount al lui Patriciu este oficial în faliment. Administratorul judiciar spune ca astăzi se stabileşte soarta mic.ro. Prin intrarea în faliment lanţul Minimax Discount lasă în urmă peste 500 de creditori. În cazul mic.ro datoriile către cei peste 700 de creditori se ridică la peste 800 mil. lei. Reţeaua de magazine Minimax Discount, primul pariu al omului de afaceri Dinu Patriciu în retail, va intra în faliment după ce a fost deschisă o procedură în acest sens pentru companie. Astăzi se va discuta intrarea în faliment şi a celuilalt pariu în retail al lui Patriciu, mic. ro, potrivit lui Arin Stănescu, proprietarul RVA Insolvency, administratorul judiciar al celor două companii ale lui Patriciu.

Capital: Allianz Țiriac își restructurează sistemul de pensii private. Din cauza viitoarelor norme de provizionare pe care le va implementa Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Allianz Țiriac își restructurează sistemul de vânzare al pensiilor private mergând spre un sistem centralizat. „O să centralizăm întregul sistem de vânzare al pensiilor private care se făcera până acum la nivelul unităților teritoriale. Vom apela la sisteme mai noi de vânzare, gen site-ul instituției, call-center, etc”,  explică președintele Allianz Țiriac Pensii Private, Crinu Andănuț. Potrivit acestuia, renunțarea la vânzarea pensiilor private prin unitățile teritoriale face parte din planul de restructurare și eficientizare al societății.

România liberă: Cum a devenit Budapesta poarta de intrare a Chinei în Europa. În timp ce Ungaria şi Polonia se anunţă ca destinaţiile privilegiate ale investiţiilor chineze în Europa Centrală şi de Est, la Bucureşti, Camera de Comerţ nu a fost în stare să ţină investitorii chinezi nici măcar o zi la un forum ce le era dedicat. Aceştia au preferat să plece înainte de încheierea manifestării la Budapesta. Victor Ponta declara într-un interviu din ianuarie 2011 că nu ar mai trebui să împrumutăm bani de la FMI, ci de la Rusia şi China. Nici zece zile mai târziu, preşedinţii Chinei, Hu Jintao, şi Poloniei, Bronislaw Komorowski, semnau la Beijing un parteneriat strategic. În luna mai, premierul Wen Jiabao făcea o vizită în Islanda, Suedia, Polonia şi Ungaria şi semna, la Budapesta, acorduri de investiţii de miliarde de euro. În schimb, un forum privind „Contribuţia Chinei la dezvoltarea regiunii Dunării”, care trebuia să se desfăşoare luni şi marţi la Bucureşti, la care au participat reprezentanţii a 20 de firme chineze, s-a încheiat cu un eşec după numai o zi, chinezii făcându-şi bagajele şi plecând la… Budapesta.

ZF: Plata TVA la încasarea facturilor ar da o gură de oxigen companiilor, dar trebuie acordul FMI şi al UE. Reacţiile oamenilor de afaceri. Măsura ar viza firmele cu o cifră de afaceri anuală de mai puţin de 500.000 euro. Condiţia este ca aceste plăţi să se facă prin bancă, nu cash. Plata TVA la încasarea facturii pentru companiile cu cifră de afaceri de până în 500.000 de euro, măsură pe care guvernul doreşte să o introducă în legislaţia fiscală de la începutul lunii august, ar putea să aducă o gură de oxigen pentru firmele care au probleme cu lichidităţile, iar în cazul IMM-urilor ar putea face chiar diferenţa dintre faliment şi continuarea activităţii, însă pe termen scurt există riscul scăderii încasărilor bugetare şi este necesar ca modificarea să fie agreată în prealabil de Comisia Europeană şi FMI.

Adevărul: Ultimii bani de la UE pentru fermele mijlocii. Mâine se închide ultima sesiune de primire a cererilor de finanţare europeană. În cadrul Măsurii 141, destinată fermelor de semisubzistenţă, se acordă 1.500 de euro anual. Ministerul Agriculturii a prelungit în mai multe rânduri sesiunea de depunere a proiectelor pentru Măsura 141 – „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă”, ultimul termen fiind vineri, 13 iulie. Aceasta va fi ultima sesiune de finanţare din perioada bugetară comunitară 2007-2013, următoarea fiind posibilă din 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul de muncă vor face obiectul unor exigenţe stricte în ceea ce priveşte......
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Politica monetară a BCE nu trebuie să rămână restrictivă prea mult timp
Chiar dacă va mai dura o perioadă până când inflaţia în zona euro va reveni, sustenabil, la ţinta de 2%, politica ...
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie”
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. ...
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...