Antonescu: L-am numit la Consiliul Concurenţei pe consilierul prezidenţial Bujor Teodoriu

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, vineri, la România Tv, că l-a întâlnit la Cotroceni pe consilierul prezidenţial Bujor Bogdan Teodoriu, care şi-a exprimat dorinţa de a merge la Consiliul Concurenţei, precizând că acesta lucru s-a şi întâmplat pentru că e un om "capabil şi decent".
Economica.net - vin, 20 iul. 2012, 20:15
Antonescu: L-am numit la Consiliul Concurenţei pe consilierul prezidenţial Bujor Teodoriu

„Cotroceniul e destul de pustiu. Am dat nişte cifre – peste 30% din totalul personalului e în concediu, iar la nivelul Cancelariei, peste 70%. Toţi consilierii au plecat. L-am întâlnit pe domnul Bujor Bogdan Teodoriu, un om pe care îl cunosc de foarte mulţi ani şi pe care îl apreciez pentru că e un om foarte capabil şi foarte decent. Dânsul a exprimat dorinţa de a merge la Consiliul Concurenţei, ceea ce în mod spectaculos am şi făcut, cu primul-ministru”, a spus Antonescu.

El a admis că gestul de a-l numi pe un fost consilier prezidenţial al lui Băsescu într-un post important, la dorinţa acestuia, ar putea părea comic pentru unii.

„Adică e un gest totuşi aproape comic pentru unii ca, intrând noi în Cotroceni, aşa răi şi ticăloşi cum suntem, să-l numim pe un fost consilier al domnului preşedinte Traian Băsescu într-un post foarte important unde omul îşi dorea să meargă, pentru că, repet, e un om foarte capabil, îl cunosc de 15 ani şi este un economist şi un intelectual de valoare”, a spus Antonescu.

Conform unui decret semnat de către preşedintele interimar, Crin Antonescu, în 13 iulie şi publicat în Monitorul Oficial, Bujor Bogdan Teodoriu a fost numit membru al Plenului Consiliului Concurenţei începând cu 1 septembrie 2012, pentru un mandat de cinci ani.

Bujor Bogdan Teodoriu apare încă, pe site-ul Administraţiei prezidenţiale, ca şi consilier prezidenţial.

Bujor-Bogdan Teodoriu, numit, în martie 2007, consilier prezidenţial la Departamentul de Politici Economice şi Sociale, a fost consilier de stat în Administraţia Prezidenţială din februarie 2005, dar şi ministru al Cercetării şi Tehnologiei (1996-1998).

Conform CV-ului său, publicat pe site-ul Preşedinţiei, Bujor-Bogdan Teodoriu, în vârstă de 59 de ani, a fost numit în funcţia de consilier de stat la Departamentul de Politici Economice şi Sociale al Administraţiei Prezidenţiale din februarie 2005. El a preluat postul deţinut de Theodor Stolojan, care a demisionat de la Cotroceni în noiembrie 2006.

Între 2001 şi 2005, el a fost preşedinte al Fundaţiei Centrul Român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (CRIMM), în această calitate fiind responsabil de conceperea şi elaborarea unor versiuni preliminare şi supervizarea/implementarea unor proiecte finanţate mai ales din fonduri europene în domenii specifice de politică legate de dezvoltarea IMM-urilor (IMM şi dezvoltarea locală şi regională, Cercetare-Dezvoltare şi Inovare, Transfer transnaţional de tehnologie, Strategia regională de inovare, Previziune tehnologică, societate informaţională, biotehnologii, politici sectoriale – agricultură, producţie, comerţ, domeniul bancar -, protecţia consumatorului, mediu, crearea de locuri de muncă şi incluziune socială, dialog social).

Bujor Teodoriu a fost secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, între mai 1998 şi ianuarie 2000, funcţie la care a renunţat prin demisie şi, anterior, între decembrie 1996 şi februarie 1998 a ocupat postul de ministru al Cercetării şi Tehnologiei

Din octombrie 1992 până în noiembrie 1996, el a fost deputat, vicepreşedinte al Comisiei pentru Economie. În această calitate, el a fost iniţiatorul Legii concurenţei, alături de Guvern.

În perioada martie 1991- octombrie 1992, Bujor Teodoriu a fost secretar de stat, şef al Departamentului de Reformă şi Integrare, raportând direct primului-ministru, elaborând versiuni preliminare ale primei strategii româneşti de dezvoltare a sectorului IMM-urilor, care a devenit baza pentru prima alocare de fonduri Phare pentru Programul de dezvoltare a sectorului IMM-urilor în România, în valoare de 10 milioane de euro, conform CV-ului său.

De asemenea, el a avut un alt mandat de deputat în perioada mai 1990 – martie 1992, iar din ianuarie 1990 până în mai 1990 a fost membru şi consilier al CFSN, ulterior CPUN

Din aprilie 1983 până în ianuarie 1990, Bujor Teodoriu a ocupat funcţia de cercetător ştiinţific şi apoi şef de sector în Institutul pentru Economie Industrială din Bucureşti, iar din noiembrie 1979 a fost analist de sistem în Ministerul Apărării.

Pentru un an, începând din noiembrie 1978, Teodoriu a ocupat funcţia de administrator de proces la compania ElectroTimiş din Timişoara.

El a urmat cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul ASE, dar, în CV-ul său este trecută şi o calificare ca „actor/regizor” din partea Şcolii Populare de Artă Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Vizat de sancţiuni, Lavrov va vizita o ţară din UE pentru prima oară de la începutul războiului în Ucraina – presa din Rusia
Vizat de sancţiuni, Lavrov va vizita o ţară din UE pentru prima oară de la începutul războiului în Ucraina – ...
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov intenţionează să viziteze Malta în luna decembrie pentru a participa la o reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi......
Autostrada Unirii A8: Ultimul lot din tronsonul montan, trimis la ANAP. Are pasaje și tuneluri pe 70% din traseu
Autostrada Unirii A8: Ultimul lot din tronsonul montan, trimis la ANAP. Are pasaje și tuneluri pe 70% din traseu
Compania Națională de Investiții Rutiere a transmis, astăzi, spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții ...
S-a vândut „La Fântâna”. Americanii de la Axel Johnson au cumpărat business-ul creat de antreprenorul Cristian Amza de la Oresa
S-a vândut „La Fântâna”. Americanii de la Axel Johnson au cumpărat business-ul creat de antreprenorul Cristian ...
Compania americană Axel Johnson Inc. (AJI) a achiziționat La Fântâna S.R.L, unul din principalii furnizori pe piața ...
CE Oltenia se pregătește să iasă din acordul cu Tinmar pentru constucția noilor capacități în fotovoltaic și pe gaze și își angajează avocați. Burduja: “Am fost mai mult decât înțelegători, ajunge!”
CE Oltenia se pregătește să iasă din acordul cu Tinmar pentru constucția noilor capacități în fotovoltaic și pe ...
În condițiile în care proiectele de parcuri fotovoltaice și de grup nou pe gaze care ar fi urmat să fie construite împreună ...