Piaţa a debutat în stagnare, iar în prima parte a zilei cotaţiile au fluctuat între creşteri uşoare şi scăderi, în condiţiile în care şi bursele mature din Europa au avut o evoluţie incertă.
La ora 13:05, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,63%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,67% sub nivelul de luni. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
În scădere uşoară, cu 0,61%, era şi indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS).
În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,89%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au dus indicele BET-NG cu 1,05% sub închiderea zilei precedente.
Titlurile SIF Transilvania (SIF3) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 822.000 de lei, şi au devansat acţiunile Fondului Proprietatea în topul rulajelor. Titlurile FP au înregistrat transferuri de 798.000 de lei.
Acţiunile SIF Transilvania au scăzut cu 1,12%, la 0,487 lei, iar titlurile Fondului Proprietatea au coborât cu 0,59%, la 0,52 lei.
Puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare au realizat operaţiuni de doar 3,7 milioane lei (826.000 de euro), valoare similară rulajului din prima parte a şedinţei precedente.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene evoluau incert, iar variaţiile erau reduse. Majoritatea pieţelor din Europa Centrală şi de Est erau în scădere cu până la 0,9%.