Indicatorul compozit CLI calculat de OECD pentru cele 33 de state membre ale organizaţiei a scăzut uşor în iunie, ajungând la 100,3 puncte, după ce în perioada februarie-mai a rămas la 100,4 puncte.
Indicatorul CLI pentru zona euro a scăzut la 99,4 puncte de la 99,58 puncte, Franţa şi Germania continuând să înregistreze o creştere economică slabă iar Italia se confruntă cu o încetinire a economiei.
Singura ţară care a înregistrat o îmbunătăţire a fost Marea Britanie, unde indicatorul CLI a urcat la 99,9 puncte de la 99,8 puncte.
În cazul marilor economii emergente, în iunie indicatorul CLI pentru Rusia a scăzut la 99,5 puncte de la 100,3 puncte în mai, indicii pentru China şi India continuă să arate încetinirea creşterii economiei iar Brazilia înregistrează o redresare mai moderată a activităţii economice decât în mai.
‘Indicii continuă să arate o încetinire a activităţii economice în majoritatea economiilor dezvoltate din OECD şi încetinire în majoritatea statelor care nu sunt membre OECD, se arată în raportul publicat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 33 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.