Astfel, piaţa marchează a patra şedinţă consecutivă de scădere, continuând să urmeze evoluţia burselor internaţionale.
La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,5%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,3% sub nivelul de joi. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
În scădere uşoară, cu 0,62%, era şi indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS).
În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, avansa cu numai 0,17%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic menţineau indicele BET-NG la nivelul de la închiderea zilei precedente.
Oscilaţiile pieţei au venit în cadrul unor transferuri cu volume reduse de acţiuni, în sumă de numai 2,6 milioane lei (583.000 de euro). Valoarea este cu 26% sub lichiditatea din prima parte a şedinţei anterioare, de 3,5 milioane lei (774.000 de euro).
Acţiunile Oltchim (OLT) au căzut cu aproape 15%, limita maximă de variaţie admisă pentru majoritatea titlurilor de la BVB. La mijlocul şedinţei, aceste titluri erau cotate la 0,7195 lei, iar operaţiunile însumau numai 34.000 de lei. Acţiunile au reintrat la tranzacţionare la ora 12:20, după ce au fost oprite în precedentele două zile, în aşteptarea unui anunţ privind privatizarea companiei.
Corecţia a fost determinată de anunţul privind privatizarea combinatului chimic, care implică într-o primă etapă majorarea capitalului social de peste 60 de ori, de la 34,3 milioane lei la 2,093 miliarde lei. În cadrul acestei majorări va fi convertită în acţiuni o creanţă AVAS, în valoare de 1,12 miliarde lei, şi prin emiterea de acţiuni noi, în valoare de 930,7 milioane lei, care vor fi oferite spre subscriere acţionarilor minoritari.
La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în scădere cu până la 0,9%, iar pieţele din Europa Centrală şi de Est înregistrau scăderi cuprinse între 0,1% şi 1,8%.