Imobiliare: Nici închirierea nu mai merge. De 3 ori mai puţine contracte la Impact

Dezvoltatorii imobiliari nu mai scot prea mulţi bani nici din închirierea locuinţelor pe care voiau să le vândă. Veniturile Impact Bucureşti au scăzut cu 36% în prima jumătate din acest an, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2011, din cauza reducerii contractelor de chirie semnate. În schimb, plata creditelor a redus de peste 3 ori disponibilităţile băneşti.
Adrian N. Ionescu - mie, 15 aug. 2012, 09:18
Imobiliare: Nici închirierea nu mai merge. De 3 ori mai puţine contracte la Impact

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) a semnat doar 38  de contracte de închiriere, în primul semestru al anului trecut, dar anul acesta  numărul s-a redus la 11, potrivit raportului publicat conform rigorilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În schimb, lichidităţile companiei au scăzut de peste 3 ori, de la 8,9 milioane la 2,6 milioane de lei, din cauza plăţilor scadente la credite.

Nu s-au înregistrat progrese nici la contractele de vânzare: 24 în 2012 faţă de 25 în 2015.

Afacerile Impact aproape că stagnează la 8,4 milioane de lei, faţă de 8,2 milioane în prima jumătate din 2011.

De altfel, bugetul pe 2012 pare a fi prea optimist la jumătatea anului: veniturile  din exploatare obţinute (5,7 milioane) sunt de peste 5 ori mai mici decât cele bugetate, iar pierderile brute (9,4) de peste 3,5 ori mai mari.

Pierderile sunt mai mari cu 18% faţă de prima jumătate a anului trecut.

Datoriile pe termen lung au scăzut de la 64,7 la 50,2 milioane de lei.

În realitate, presiunea serviciului datoriei creşte, căci scăderea în cauză se datorează reclasificării unor datorii, care au ieşit din categoria celor pe termen lung, ca să intre în cele pe termen scurt.

Compania speră, totuşi, că cele 43 de rezervări de vânzări de locuinţe se vor concretiza în contracte şi că vor apărea şi altele noi.

Dan Ioan Popp, fondatorul companiei, este cel mai mare acţionar, cu 16,5% din titluri. Firma de administrare a investiţiilor East Capital are prin off shore-ul Salink Limited din Cipru, un pachet de 10,1%.

În schimb, fondul de investitii Artio Global Management şi-a vândut pachetul de peste  5%, acum câteva zile, investitorului la bursă Adrian Andrici.

Carmen Săndulescu, directorul executiv al companiei, cu 9,69% din capital. Alţi acţionari importanţi sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Titlurile Impact s+au tranzacţionat ieri la preţul de 0,11 lei/unitate, la care valoarea de piaţă a companiei (capitalizarea bursiera = preţuil acţiunii x nr. de acţiuni) este de 21,7 milioane de lei .

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Ce planuri are Călin Georgescu pentru România – programul „Hrană, Apă, Energie „
Candidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi la la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Programul celui care a obținut cele mai multe voturi în primur tur......
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank – Comisioane de administrare ZERO pentru două pachete bancare achiziționate în 25-27 noiembrie
CEC Bank desfășoară o campanie aniversară în perioada 25 – 27 noiembrie 2024, în care comisioanele de administrare ...
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și joasaă tensiune
Rețele Electrice Muntenia, licitație de peste 445 mil. lei pentru mentenanța și modernizarea unor linii de medie și ...
Reţele Electrice Muntenia a lansat o licitaţie publică pe platforma SEAP, cu o valoare de peste 445 milioane lei, pentru ...
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor ...