Cum a fost suspendată licitaţia de 3,8 mil. euro pentru monitorizarea traficului pe Autostrada A2

Autostrada Soarelui urma să beneficieze de un sistem complex de monitorizare a traficului, estimat la peste 3,8 milioane de euro. Însă licitaţia pentru atribuirea acestui contract are probleme, pe cale de consecinţă a fost suspendată de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Aflaţi dintr-un material ECONOMICA.NET de ce.
Economica.net - mie, 22 aug. 2012, 11:50
Cum a fost suspendată licitaţia de 3,8 mil. euro pentru monitorizarea traficului pe Autostrada A2

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis ieri suspendarea procedurii de atribuire a unui contract estimat la peste 3,8 milioane de euro, fără TVA, într-o licitaţie organizată de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Contractul viza achiziţionarea unui sistem de monitorizare şi informare asupra traficului pe Autostrada A2. ECONOMICA.NET vă spune de ce nu a mai fost atribuit acest contract şi povestea acestei licitaţii cu probleme.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), în calitate de autoritate contractantă, a anunţat pe 11 iulie 2012 licitaţia pentru un sistem de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie de pe autostrada A2 Bucureşti-Cernavodă. Anunţul de participare a fost publicat în SEAP, cu numărul numărul 137320/11.07.2012.

Concret, este vorba de un contract de achiziţii publice pentru un sistem de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie de pe autostrada A2, estimat la peste 3,8 milioane de euro, fără TVA (estimat pentru că nu a fost atribuit).
Contractul urma să fie finanţat de Comisia Europeană prin Programul TEN-T şi din fonduri de la bugetul de stat.

În ce constă sistemul de monitorizare şi informare asupra traficului estimat la peste 3,8 mil. de euro

Din anunţul de participare aflăm că acest sistem prevede un centru de monitorizare şi informare, un subsistem de monitorizare a traficului, un subsistem de monitorizare a condiţiilor meteo, un subsistem de monitorizare video, un subsistem de cântărire în mişcare, un subsistem de informare cu panouri VMS, puncte de concentrare, un subsistem de securitate, un subsistem de comunicaţii. Toate acestea ar fi fost plasate de-a lungul autostrăzii A2 Bucureşti-Cernavodă, locaţiile lor exacte fiind menţionate în Caietul de Sarcini.

Contractul urma să fie atribuit prin licitaţie deschisă ofertantului cu cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere economic. Este vorba de un contract care urma să se deruleze pe 180 de zile, de la data atriburii lui, la care s-ar fi adăugat minimum 24 de luni pentru mentenanţă şi garanţie, se mai arată în anunţul de participare. Detalii despre licitaţia suspendată, aici.

O firmă din Bucureşti a contestat procedura de atribuire la CNSC şi a câştigat

Pe 17 august, SC Swarco Traffic Romania SRL a solicitat la CNSC anularea adresei de clarificări nr. 3 din 10 august 2012 care vizează menţinerea cerinţei referitoare la integrarea unei părţi a subsistemelor şi a echipamenteloe existente pe A2 cu platforma informatică realizată de compania Telegra d.o.o, prelungirea termenelor de depunere, respectiv deschidere a ofertelor, încât toţi operatorii economici interesaţi să aibă suficient timp să elaboreze ofertele, precum şi suspendarea procedurii de atribuire.

Deznodământ: CNSC a dispus suspendarea procedurii de atribuire a contractului

Pe 21 august, CNSC a admis cererea de suspendare a procedurii de atribuire formulată de firma SC Swarco Traffic Romania SRL şi a dispus suspendarea procedurii de atribuire a contractului.
Puteţi consulta aici decizia CNSC.

Te-ar mai putea interesa și
Noi condiții de plată a subvențiilor pentru fermierii din vegetal și zootehnic. Proiect
Noi condiții de plată a subvențiilor pentru fermierii din vegetal și zootehnic. Proiect
Subvențiile din Fondul european de garantare agricolă și de la bugetul de stat destinate fermierilor din vegetal și zootehnic vor fi acordate după noi reguli în acord cu Planul strategic PAC......
România ar putea asigura cea mai mare parte a consumului de energie electrică al Republicii Moldova, după 1 ianuarie
România ar putea asigura cea mai mare parte a consumului de energie electrică al Republicii Moldova, după 1 ianuarie
În situația în care gazul rusesc nu va mai ajunge la centrala rusească de la Cuciurgani din Transnistria, cea care asigură ...
Institutul de Hidrologie e investigat pentru abuz de poziție dominantă pe piața furnizării de date hirdologice
Institutul de Hidrologie e investigat pentru abuz de poziție dominantă pe piața furnizării de date hirdologice
Consiliul Concurenţei investighează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru abuz de ...
APIA propune soluții pentru creșterea vânzării de mașini electrice, care au pierdut 33,6% anul acesta
APIA propune soluții pentru creșterea vânzării de mașini electrice, care au pierdut 33,6% anul acesta
Creşterea alarmantă a importurilor de autoturisme rulate vechi şi declinul vânzărilor de maşini electrice noi reprezintă ...