Complexul de lux Verdi Park, scos la licitaţie. Vezi preţul de pornire

Complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucureşti, în faliment, va fi scos la licitaţie de către lichidatorul judiciar la un preţ de pornire de 4 milioane de euro, sumă care va acoperi parţial datoria de aproape 5 milioane euro pe care Alpha Bank o are de recuperat de la dezvoltatorul imobilului.
Economica.net - joi, 23 aug. 2012, 12:25
Complexul de lux Verdi Park, scos la licitaţie. Vezi preţul de pornire

Verdi Park este situat în sectorul 2, între Parcul Verdi şi Lacul Floreasca. Clădirea are 5 niveluri şi cuprinde 11 apartamente.

Toate cele 11 apartamente au suprafeţe mai mari de 92 de metri pătraţi şi costau în 2010 între 285.000 de euro şi 1,6 milioane de euro.

Administratorul judiciar vrea să vândă în bloc imobilul şi terenul de 800 de metri pătraţi. Licitaţia va fi organizată pe 10 septembrie.

Firma Meridian Land, controlată de Emil Oprea, care a dezvoltat complexul imobiliar de lux Verdi Park din Bucureşti, a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut, pe fondul incapacităţii de a plăti dobânzile la creditele contractate.

Procedura de faliment a fost declanşată la cererea firmei Euro Insol, care este şi administratul judiciar al Hidroelectrica. La începutul anului 2010, instanţa a admis cererea Meridian Land de intrare în insolvenţă şi a desemnat ca administrator judiciar firma Dinu, Urse şi Asoc. La solicitarea creditorului majoritar, Alpha Bank, administratorul judiciar a fost înlocuit un an mai târziu cu firma Euro Insol.

La data intrării în insolvenţă, asociatul unic al Meridian Land, Emil Oprea, a declarat pentru MEDIAFAX că măsura are ca singură cauză întârzierile firmei de construcţii la finalizarea complexului. Potrivit lui Oprea, construcţia trebuia finalizată în 14 luni, dar lucrărule s-au întins pe trei ani, perioadă în care firma a fost nevoită să plătească dobânzi la credite.

Complexul de apartamente a fost evaluat în 2009 de CBRE la 20 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Meridian. Până acum nu a fost vândut niciun apartament din imobil.

Principalul creditor al complexului este Alpha Bank, care are de recuperat 4,96 milioane de euro, iar firma de construcţii Marcora Construcţii are o creanţă de 350.000 de euro.

Alpha Bank are de recuperat bani din mai multe proiecte rezidenţiale care au intrat în insolvenţă în ultimul an, printre cele mai importante Asmita Gardens (70 de milioane de euro), Blue Tower (14 milioane euro) şi Ibiza Sol (19 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul ungar anunță că va crește cu 40% salariul minim în următorii trei ani
Guvernul ungar anunță că va crește cu 40% salariul minim în următorii trei ani
Ungaria a anunţat că va majora cu 40% salariul minim în următorii trei ani, o decizie care ar urma să susţină redresarea economiei, dar, spun criticii, ar putea alimenta inflaţia, transmite......
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont de la FEPER. Cât a dat pe el
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont de la FEPER. Cât a dat pe el
Nawaf Salameh, fondatorul Alexandrion Group, a cumpărat hotelul Orizont din Predeal. Hotelul a fost scos la licitație din ...
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Traian Halalai a primit un nou mandat la conducerea Exim Banca Românească
Conducerea Exim Banca Românească va fi asigurată, în următorii patru ani, de Traian Halalai în calitate de preşedinte ...
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde de lei
Activele nete ale fondurilor de investiții care activează în România au ajuns în octombrie la valoarea de 48,5 miliarde ...
Activele nete ale celor 247 de fonduri deschise şi închise, locale şi străine, din România au crescut în luna octombrie, ...