Denumit Partener 3.0, programul este în curs de implementare şi îi vizează pe cei 1.700 de consultanţi şi 200 de manageri ai companiei.
Programul va include cursuri de pregătire profesională şi beneficii oferite consultanţilor financiari, precum abonamente medicale, pensii şi asigurări de viaţă.
În ultimii trei ani ING Asigurări de Viaţă a investit 8,1 milioane de lei în cursuri de perfecţionare, fiecare consultant beneficiind de circa 15 zile de training anual.
„Rezultatele investiţiilor pe care le-am realizat de-a lungul timpului pentru profesionalizarea continuă a consultanţilor se văd în cifre: aproape o treime dintre consultanţi au o vechime de peste 10 ani în ING Asigurări de Viaţă. De asemenea, avem consultanţi care sunt de 15 ani în companie, de la momentul înfiinţării, şi administrează în medie prime de asigurare anualizate de circa 18 milioane de lei”, a afirmat Lupescu într-o conferinţă de presă.
Compania arată că de la înfiinţare, în 1997, a plătit indemnizaţii pentru clienţii asiguraţi de 235 milioane de lei, aferente unui număr de 54.000 de contracte ajunse la maturitate.
„În acest an vor ajunge la maturitate circa 12.000 de contracte. În prima jumătate a anului compania a încheiat circa 16.000 de noi poliţe”, a spus Lupescu.
ING Asigurări de Viaţă, parte a grupului olandez ING, este cea mai mare companie de profil de pe piaţa românească.
În prima parte a anului compania a subscris prime de 269,7 milioane de lei, în scădere cu 1,1% faţă de iunie 2011. ING Asigurări de Viaţă a raportat un profit brut de 6,9 milioane de lei, la jumătate faţă de perioada corespunzătoare din 2011, oficialii asigurătorului afirmând că rezultatul este în linie cu cel bugatat şi reflectă atât contextul economic dificil, cât şi un volum mai mare de investiţii efectuat în această perioadă.
Principalii competitori ai companiei sunt BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, şi Alico, controlată de grupul american MetLife.