Parcul cuprinde 21 de turbine SWT a câte 2,3 MW, cu o capacitate totală instalată de 48 MW, dintre care 25 MW sunt funcţionali din decembrie anul trecut. Cele 21 de turbine vor putea genera în jur de 130 de milioane de kWh în fiecare an, evitând emisii în atmosferă de peste 70.000 de tone anual.
Pentru parcurile eoliene Moldova Nouă şi Corugea, Enel Green Power a obţinut anul trecut o finanţare de 112 milioane de euro printr-un acord cu Export Credit Agency (EKF), aparţinând guvernului danez, prin care a acoperit o parte din investiţia necesară construcţiei celor două parcuri. EKF dezvoltă activităţi la nivel instituţional pentru a sprijini producătorii din Danemarca ai componentelor folosite de EGP la construcţia celor două parcuri.
‘Continuăm cu strategia noastră de consolidare a producţiei de energie regenerabilă în România. Începutul operaţiunilor în Moldova Nouă, conform cu perioada de timp stabilită, reprezintă un pas important în această direcţie’, a declarat Francesco Starace, CEO Enel Green Power.
Citeste si: Enel Green Power România a inaugurat un parc eolian din judeţul Tulcea
În prezent, EGP deţine în România parcuri eoliene ce totalizează 292 MW (inclusiv parcul de la Moldova Nouă) şi are parcuri în construcţie ce însumează 206 MW.
Grupul Enel activează în România din 2005, fiind în prezent cel mai important investitor privat din sectorul energetic, cu aproximativ 4.500 de angajaţi şi o reţea de 90.000 km, care deserveşte aproximativ 2,6 milioane de clienţi.
Enel Green Power este o companie, parte a Grupului Enel, dedicată dezvoltării energiei regenerabile în Italia şi în întreaga lume. În prezent, EGP deţine peste 680 de centrale operaţionale în 16 ţări din Europa şi Statele Unite ale Americii.