La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scăzdere cu 0,27%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în coborâre cu 0,25%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.
Totodată, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), era în stagnare.
Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a scăzut cu 0,17%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul petrolier, s-a plasat cu 0,69% sub nivelul de vineri.
Rulajul pieţei, de doar 2,3 milioane lei (517.000 de euro), este cu mult sub valoarea cumulată a transferurilor din prima parte a şedinţei precedente, de 37,8 milioane lei (8,4 milioane euro). La jumătatea sesiunii de vineri, lichiditatea a fost susţinută aproape intergral de acţiunile Fondului Proprietatea, OMV Petrom, Erste, BRD, Banca Transilvania şi SIF.
În sesiunea de luni, acţiunile FP erau cele mai lichide, cu transferuri de 613.000 lei. Cel mai recent schimb s-a perfectat la 0,535 lei, similar cu cel de la închiderea de vineri.
Bursele europene afişau scăderi de până la 0,6%, din cauza temerilor legate de încetinirea creşterii economice a Chinei, care au eclipsat optimismul generat de declanşarea celei de-a treia runde de relaxare cantitativă de către Rezerva Federală a Statelor Unite.