„Da, am indicii că Dan Diaconescu e pe mână cu Videanu. Toate acest indicii și întâlnirile cu Roibu, Parchetul are dreptul legal să le probeze. Rămâne să stabilească DNA vinovăția managerului și a miniștrilor care au îndeplinit anumite decizii in privința Oltchim. DD a prezentat în plic închis un ordin de cumpărare în care spunea că deține acei bani. Dacă nu plătește, va suporta consecințele”, a spus Ponta.
El a explicat că Dan Diaconescu nu putea fi oprit să participe la licitație, întrucât PricewatterhouseCooper a întocmit o procedură de licitație deschisă, în caz contrar, la licitație ar fi participat doar acționarul minoritar al Oltchim, PCC. Ponta a adăugat că, odată ce privatizarea Oltchim era programată pentru luna aprilie, aceasta a devenit o prioritate pentru Guvern, pentru ca scrisoarea de intenție aferentă ultimei misiuni a FMI în România să intre pe ordinea de zi a întâlnirii boardului Fondului Monetar Internațional de la sfârșitul acestei săptămâni.
„Nu putea fi oprit Dan Diaconescu să participe la privatizare. Astăzi am prezentat la Ministerul Economiei data la care s-a semnat acordul de consultanță, 8.12 2011, faptul că privatizarea trebuia să se întâmple în aprilie. Ungureanu nu a îndeplinit această obligație. Acțiunea a fost prioritate pentru guvernul următor. Nu a existat în septembire nicio posibilitate de a amâna privatizarea. Când consultantul din 2012 a întocmit procedura de privatizare, a fost o procedură deschisă, orice procedură închisă ar fi dus la o licitație cu un singur participant, minoritarul PCC. Dacă nu am fi îndeplinit procedura vineri, la boardul FMI nu ar fi fost pe ordinea de zi scrisoarea cu România”, a spus Ponta.
La solicitarea România Tv, Adriean Videanu a negat auzațiile aduse de premier.
„Nu m-am văzut, nu am avut niciun fel de întâlnire, nu l-am sunat, nici măcar pe stradă nu l-am văzut. Nu am și nu voi avea niciodată nicio legătură cu domnul Dan Diaconescu”, a spus Videanu.